Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 22:01

Πλάνο με ρεαλιστικές προτάσεις για τη συνεργασία Καλαμάτας - Σιάν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Κινεζική αποστολή με επικεφαλής τον δήμαρχο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλης Σιάν αναμένεται να φθάσει τους επόμενους μήνες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, με τις επισημάνσεις ότι πρόκειται για ανταπόδοση της επίσκεψης των αντιδημάρχων Δημήτρη Δημόπουλου και Παύλου Μπουζιάνη στα τέλη του 2017 στην Κίνα και ότι “θα δώσει ώθηση στις σχέσεις της Καλαμάτας με την κινεζική αυτή μεγαλούπολη”. Η ανακοίνωση κλείνει με την “προσδοκία τουριστικής και εμπορικής συνεργασίας”.

Ολα αυτά πολύ καλά, αλλά επειδή δεν υπάρχουν κάθε μέρα οι ευκαιρίες για απευθείας επαφές με εκπροσώπους από τη μεγάλη αγορά της Κίνας και επειδή τα μεγέθη των περιοχών είναι δυσανάλογα, θα πρέπει από τώρα να γίνει ένας σχεδιασμός για το τι πραγματικά μπορεί να επιδιώξει η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και να μην αρκεστεί η πόλη απλώς σε μία καλή φιλοξενία των Κινέζων αξιωματούχων.

Μιλάμε άλλωστε για μία πόλη περίπου 10 εκατ. κατοίκων, με την περιοχή της Καλαμάτας να αποτελεί ουσιαστικά κατ' αντιστοιχία ένα μικρό προάστιο αυτής και συνεπώς η περίπτωση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς μόνο απλό πράγμα δεν είναι.

Ελπίζουμε λοιπόν σύντομα να έχουμε νεότερα για τις ρεαλιστικές προσδοκίες και δυνατότητες αμοιβαίας συνεργασίας, όπως τις αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή και από εκεί και μετά να φανεί και ποιες είναι οι αντίστοιχες προτάσεις των Κινέζων, καθώς σε μεγάλο βαθμό αυτό θα καθορίσει και το μέλλον της σχέσης των δύο “αδελφών” πόλεων.