Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 17:30

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημόσιες τουαλέτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χαμός γίνεται με την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου από την περασμένη Παρασκευή, και η μείζων μειοψηφία του Δήμου Καλαμάτας ασχολείται με τις δημόσιες τουαλέτες.

Από την περασμένη Παρασκευή ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την τραγική κατάσταση στη Μαραθόλακκα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μετά από έγγραφα αιτήματα της δημοτικής αρχής, και η μείζων μειοψηφία, στο ρυθμό των Αποκριών και του καρναβαλιού, δεν βρίσκει χρόνο να κάνει μια δήλωση, να εκδώσει έστω μια ανακοίνωση.

Μάλιστα, ενώ την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά την Καθαρή Δευτέρα οι εξελίξεις έτρεχαν και ο δήμαρχος κατέθετε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, καταγγέλλοντας εκβιασμούς και αφεντικά στη Μαραθόλακκα, η μείζων μειοψηφία παρλεμεινε άφαντη για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Και δήλωσε την παρουσία της καλώντας δημοσιογράφους και κάμερες για δηλώσεις διαφωνίας σχετικά με τον τρόπο κατασκευής και την αισθητική στις δημόσιες τουαλέτες.

Ούτε όταν ο δήμαρχος συναντιόταν με τους εργαζόμενους στη Μαραθόλακκα και του ζητούσαν να δώσει λύση αμέσως, για να δουλέψουν και να πάνε λεφτά στα σπίτια τους ώστε να ζήσουν τις οικογένειές τους, ούτε τότε η μείζων μειοψηφία αντέδρασε. Παρέμεινε απαθής. Κι ας ήταν η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων το πρώτο ζήτημα που έθεσε η ίδια, κατά την επίσκεψή της στη Μαραθόλακκα.

Ολα αυτά, ενώ ο δήμαρχος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις - παρεμβάσεις κυρίως της μείζονος μειοψηφίας, είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την τραγική κατάσταση στη Μαραθόλακκα και να υποβαθμίσει την εφιαλτική εικόνα που είχε διαπιστώσει ζωντανά η παράταξη Μάκαρη, σε επίσκεψή της στην περιοχή δύο μέρες νωρίτερα.

Δεν τους ενόχλησε η προσπάθεια του δημάρχου να υποβαθμίσει την κατάσταση, όταν λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η απόφαση του περιφερειάρχη που δικαίωνε τις ανησυχίες και τις αγωνιώδεις παρεμβάσεις τους; Οταν μάλιστα, αποδεικνυόταν ότι ο δήμαρχος είχε επιχειρήσει να τους κοροϊδέψει στην απάντησή του, αφού ήταν ο ίδιος που είχε ζητήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Τατούλη ήδη από τις 5 και 8 του μήνα;

Πάντως, εμένα η απόφαση κήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ενόχλησε, με βάση την επιχείρηση υποβάθμισης της σοβαρότητας της κατάστασης στη Μαραθόλακκα από το δήμαρχο. Και προκάλεσε αίσθηση στην υπόλοιπη Ελλάδα, που γνώριζε ότι η Καλαμάτα κάνει αξιοπρεπή προσπάθεια προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων. Μάλιστα, συνάδελφος από ραδιόφωνο της Κέρκυρας, που ασχολήθηκε με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Καλαμάτας, θυμήθηκε χθες το πρωί, στον αέρα, το... πρωτοποριακό πρόγραμμα Σούκου στη Μαραθόλακκα, που στα πλαίσια του σκουπιδοτουρισμού είχε φέρει κι επισκέπτες - αυτοδιοικητικούς από τα Επτάνησα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 16:06