Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 19:28

Πολιτική βούληση και σχέδιο για τους τσιγγάνους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πολιτική βούληση και σχέδιο για τους τσιγγάνους

Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος ήταν την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τρία υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο δήμαρχος και τα άλλα τρία πρόσωπα κατηγορούνται, γιατί από τον Αύγουστο του 2014 κι έπειτα δεν μερίμνησαν για την υλοποίηση της απόφασης του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να κατεδαφιστούν τα 64 αυθαίρετα κτίσματα, οι παράγκες στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό. Αν ο δήμαρχος εκπλήρωνε το καθήκον του και γκρέμιζε τις παράγκες, θα είχε λυθεί το πρόβλημα των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, που μαστίζει μια ολόκληρη περιοχή της Καλαμάτας.

Η νομική διάσταση του θέματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που βιώνει η κοινωνία του δήμου.

Χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, χωρίς πολιτική καθοδήγηση από την Πολιτεία, χωρίς πολιτική στέγασης και κοινωνική πολιτική χαραγμένη από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να δοθεί λύση. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να δοθεί λύση.

Πριν από χρόνια αγοράστηκαν από την Πολιτεία, με πρωτοβουλία του Γραφείου του πρωθυπουργού (επί Σημίτη), δύο οικόπεδα στην Μπιρμπίτα και στη Μακαρία, με αρκετά εκατομμύρια δραχμές, για τη στέγαση των τσιγγάνων της περιοχής Καλαμάτας και Μεσσήνης. Με προτεραιότητα σε αυτούς που είχαν καταλάβει τη ΒΙΠΕ, προκειμένου να απελευθερωθεί και να διατεθεί στους υποψήφιους επενδυτές.

Πρόγραμμα στέγασης με τη δημιουργία κατασκήνωσης τσιγγάνων υλοποιήθηκε μόνο στην Μπιρμπίτα, αλλά και αυτό απέτυχε.

Σήμερα όσοι αντιδρούν στις λύσεις τύπου Μπιρμπίτα, αντιτίθενται στη δημιουργία γκέτο. Ο παράνομος καταυλισμός τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα γκέτο δεν είναι; Στα χωριά που έχουν αγοράσει οικόπεδα και ζουν, όλοι μαζί δεν είναι οι τσιγγάνοι;

Θα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να καθίσουν στο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι, αν θέλουμε να δοθεί λύση. Χωρίς σκοπιμότητες και προκαταλήψεις. Τσιγγάνοι και όλοι οι άλλοι πολίτες έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 16:51

NEWSLETTER