Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 18:40

Το περιβάλλον και η ανάπτυξη πάνω από τα ψηφαλάκια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

“Ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα δεν συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης, και τα λύματα πέφτουν στο δίκτυο ομβρίων. Η ΔΕΥΑΚ ψάχνει συνεχώς”.

Αυτό παρατήρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δ. Οικονομάκου, για δυσοσμία στην οδό Καλλιπατείρας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, ο πρόεδρος του σώματος Θ. Χαραμαράς κατήγγειλε ότι δεν έχει γίνει καμία σύνδεση στον βιολογικό καθαρισμό της Πύλου από το 2011 και μετά. “Με αποτέλεσμα όλο το χρόνο -και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες- η δυσοσμία να πνίγει την πόλη και να δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγγνώμη, αλλά καλύτερη επιβεβαίωση για την αποτυχία της αυτοδιοίκησης να επιτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντά της, την προστασία του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να υπάρξει.

Οταν ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, έχουμε αποτύχει και δεν έχουμε ελπίδα να πάμε ούτε ένα βήμα παραπέρα ως τόπος και ως κοινωνία. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα. Να συνδεθούν όλοι στην Καλαμάτα και να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια. Το ίδιο να γίνει και με τους παραλιακούς και τουριστικούς οικισμούς της Αβίας.

Οσο για την Πύλο, οι ευθύνες της εκεί δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Μιλάμε για ένα από τα πιο τουριστικά κι ελκυστικά μέρη του τόπου μας, και είναι απαράδεκτο το 2018 να μη μπορείς να σταθείς στο λιμάνι από τη βρώμα.

Οι συνδέσεις με τα δίκτυα της αποχέτευσης και τους βιολογικούς πρέπει να ολοκληρωθούν σε όλη τη Μεσσηνία, όπου υπάρχουν τέτοια έργα. Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους και να μη λογαριάσουν το πολιτικό κόστος, μήπως και δυσαρεστήσουν ορισμένους ψηφοφόρους τους.

Δεν μπορείς να ζητάς δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς, κι όταν τα φτιάχνεις να αδιαφορείς και να υπονομεύεις τη λειτουργία τους. Εγκληματείς κατά του περιβάλλοντος και της αναπτυξιακής δυναμικής των δημοτών σου και του τόπου σου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 15:00