Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 18:30

Αλλαγή νοοτροπίας και συνεννόηση για την πρόοδο του τόπου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Προσπαθώ να βγάλω άκρη με την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παρακολουθώ τις δύο πλευρές, τους φανατικούς υποστηρικτές της και αυτούς που την πολεμούν με κάθε τρόπο. Αυτό που με ενοχλεί, είναι πως τους έχουν βάλει και ταμπέλα και οι σκοπιμότητες παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Το ζήτημα δεν μπορεί να είναι ποιος θα πάρει περισσότερους δήμους, αν θα αποκτήσει δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση ή αν θα παραμείνουν ισχυροί οι επικεφαλής αυτοδιοικητικοί της ΚΕΔΕ.

Χρειάζονται αλλαγές, βελτιώσεις; Πρέπει να γίνει κάτι, να αλλάξει το σημερινό μοντέλο διοίκησης των δήμων;

Βλέποντας την πραγματικότητα χωρίς σκοπιμότητες, η πλειοψηφία του κόσμου θέλει αλλαγές. Βλέποντας όμως το προσωπικό, τους αιρετούς που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση και τα παραδείγματα δήμων της Μεσσηνίας, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος.

Εδώ δεν μπορούν να τα βρουν σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον ίδιο συνδυασμό και καθορίζουν τη στάση τους ανάλογα με το αν θα γίνουν αντιδήμαρχοι και τι πόστο θα πάρουν από το δήμαρχο. Πώς να συνεννοηθούν αύριο οι εκλεγμένοι από διαφορετικά ψηφοδέλτια;

Για να πετύχει η απλή αναλογική πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, συμπεριφορά, στάση ζωής. Οι αλλαγές αυτές χρειάζονται πρώτα και κύρια, για να πετύχει η αυτοδιοίκηση, για να βελτιωθεί η λειτουργία των δήμων και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην υλοποίηση δράσεων κι έργων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αυτοδιοίκηση με συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους δεν αποτελεί ελπίδα για τον τόπο. Αυτοδιοίκηση με συμβούλους που βγάζουν μεροκάματο από την εκλογή τους και μισθό από κάποιο πόστο, αποτελεί τροχοπέδη για την κοινωνία.

Πρέπει να εμπλακούν στην αυτοδιοίκηση νέοι άνθρωποι, με ιδέες και προτάσεις για τον τόπο. Να κατατεθούν προτάσεις για τη Ναυαρίνου του αύριο, για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν. Και μέσα από το διάλογο, τη συνεννόηση, να γίνουν οι επιλογές που θα πάνε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία ένα βήμα πιο μπροστά.

Δεν είναι θέμα απλής αναλογικής. Είναι θέμα ανάπτυξης και προόδου του τόπου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 14:35