Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 19:42

Η αποθέωση της υποκρισίας και της ανευθυνότητας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η αποθέωση της υποκρισίας και της ανευθυνότητας

Επιμένω ότι η δίκη Τατούλη – Καφαντάρη για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον “Αγιο Νικόλαο” της Πύλου είναι η επιβεβαίωση της υποκρισίας, της ανευθυνότητας και της σκοπιμότητας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κανείς “υπεύθυνος” ή ανευθυνοϋπεύθυνος δεν ασχολήθηκε σοβαρά και υπεύθυνα για να δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Ή το έκανε με τέτοιον τρόπο, ώστε η οριστική διαχείριση με το διαγωνισμό της Περιφέρειας με ΣΔΙΤ να αποτελεί μονόδρομο, να φαντάζει σαν η μοναδική σωτηρία στο πρόβλημα.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δηλώνει αναρμόδιος και υποστηρίζει πως δεν απάντησε στα συνεχή έγγραφα – εκκλήσεις αγωνίας του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη για την απομάκρυνση των χιλιάδων δεμάτων, γιατί δεν είχε αρμοδιότητα. Δεν φιλοτιμήθηκε να απαντήσει και να του υποδείξει πως υπεύθυνος είναι ο ΦΟΔΣΑ, αδιαφορώντας για την κρίσιμη κατάσταση που αντιμετώπιζε ένας από τους πιο ιστορικούς και τουριστικούς δήμους της Περιφέρειάς του και της χώρας -τον δήμο, μάλιστα, από τον οποίο καταγόταν ο πρωθυπουργός της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Τατούλης “αποκάλυψε” στη δίκη ότι η λύση για την απομάκρυνση των δεμάτων ήταν η κήρυξη του Δήμου Πύλου – Νέστορος σε κατάσταση ανάγκης. Αλήθεια, γιατί από το 2012 έως το 2014 που ο Καφαντάρης ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια δεν του το έλεγε;

Γιατί ήθελε να αφήσει τα δέματα να πνίξουν την Πύλο και να έρθει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας να σώσει την κατάσταση.

Από την άλλη, ο δήμαρχος είχε στα χέρια του την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων και κομποστοποίηση στο χώρο της δεματοποίησης. Δεν πίεζε όμως και δεν κυνηγούσε την υλοποίηση της συγκεκριμένης λύσης για την προσωρινή διαχείριση, γιατί ήθελε και αυτός τη λύση – σωτηρία του διαγωνισμού της Περιφέρειας με τη ΣΔΙΤ.

Και με όλα αυτά ήρθε κι έκατσε η φωτιά τον Ιούνιο του 2014, που αποκάλυψε το περιβαλλοντικό έγκλημα στον “Αγιο Νικόλαο”.

Αλλά, όπως υποστηρίζει ο Τατούλης υπεύθυνοι είναι οι δήμοι και ο ΦΟΔΣΑ. Ο ΦΟΔΣΑ που δήλωσε ανικανότητα και παραχώρησε την αρμοδιότητα στον Τατούλη, μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής. Ο ΦΟΔΣΑ που ξαναδήλωσε ανικανότητα και παραχώρησε στον Τατούλη για 28 μήνες την έναρξη υλοποίησης της ΣΔΙΤ.

Η αποθέωση της υποκρισίας, της ανευθυνότητας και της σκοπιμότητας σε όλο τους το μεγαλείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 21:00

NEWSLETTER