Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:43

Κι όμως ο Τατούλης δεν θα είναι ο μεγάλος χαμένος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το σύστημα Τατούλη έχει αρχίσει εδώ και καιρό, πριν ακόμα “σκάσει” η υπόθεση με τους “κοριούς”.

Από τα τέλη Μαρτίου απλώς ξεκίνησε και επισήμως να γίνεται γνωστή η κρίση, που επί μήνες σοβούσε στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πλέον μετά το άδειασμα διά στόματος Αυγενάκη, τα πράγματα σοβάρεψαν για όσους τις τελευταίες εβδομάδες επέλεξαν να κρύβονται πίσω από τις καταστάσεις αγοράζοντας πολιτικό χρόνο.

Το ότι όμως επιλέγουν να έχουν την ίδια στάση ακόμα και μετά τις δηλώσεις Αυγενάκη βγάζοντας ανακοίνωση -με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνουν πως είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα- αυτό ξεπερνάει κάθε λογική. Αν και αυτό θα το δείξει στην πραγματικότητα η περαιτέρω στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θεωρητικά είναι σε θέση ισχύος σε αυτή την υπόθεση.

Ποιος όμως τελικά θα βγει χαμένος μέσα από όλη αυτή την ιστορία; Οι περισσότεροι ενδεχομένως να θεωρούν ότι ο Πέτρος Τατούλης θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Μπορεί όμως και όχι!

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος μπορεί να πάει άνετα στο σπίτι του μετά από μία πολυετή πολιτική πορεία, την οποία ο καθένας είχε τη δυνατότητα να κρίνει καθημερινά και όσα δεν έχουν κριθεί ακόμα θα τα δείξει αργά ή γρήγορα η Ιστορία.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία έδωσε με τη στάση της μία τελευταία ευκαιρία σε όσους δικούς της το επιθυμούν να επιστρέψουν ως... άσωτοι υιοί και θυγατέρες και να σβήσουν τα σκηνικά που ανά φάσεις τούς έφερναν να το παίζουν σε διπλό ταμπλό. Κι αυτοί λοιπόν έχουν την ευκαιρία να... μην χάσουν.

Κάποιοι, που ενδεχομένως δεν... υπογράψουν αυτό το συγχωροχάρτι θα έχουν οι ίδιοι επιλέξει στρατόπεδο και συνεπώς δεν τους λες και χαμένους. Αυτοί, που όμως φαίνεται πως οδεύουν προς τον... κουβά είναι όσοι διαχρονικά επένδυσαν στο “σύστημα Τατούλη” αποτελώντας επί της ουσίας θεμέλιο λίθο του και θεωρώντας ότι μέσα από αυτές τις καταστάσεις θα καταφέρουν αργά ή γρήγορα να κάνουν πραγματικότητα τα πολιτικά τους όνειρα. Σαν να μην κατάλαβαν ότι μόνο και μόνο όσα έζησαν έως τώρα έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τα όσα δικαιούντο από κάθε άποψη, χρησιμοποιώντας πάντα ως δικαιολογία την αιρετή τους ιδιότητα.

Υ.Γ.: Χαμένη ενδεχομένως μπορεί να βγει και η Νέα Δημοκρατία, αν τελικά η κομματική πειθαρχία δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πράγμα δύσκολο, αλλά σίγουρα για πολλούς όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:54