Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 19:30

“Εξυπνη πόλη” η Καλαμάτα;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Ως ομιλητής στο 3ο ετήσιο διήμερο Συνέδριο «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens» έχει κληθεί σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος στη συνέχεια θα παραλάβει διάκριση για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς «η Επιτροπή Διακρίσεων διέκρινε στην πόλη της Καλαμάτας τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την τεχνολογική ετοιμότητα και προετοιμασία για την ανάπτυξη “Εξυπνων Υπηρεσιών” προς τους δημότες».

Την παραπάνω ενημέρωση λάβαμε χθες από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας και πραγματικά με ενδιαφέρον περιμένουμε, είτε μέσω της ομιλίας του δημάρχου είτε εκ των υστέρων, να μάθουμε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι υποδομές που έκαναν την Καλαμάτα να υπερισχύσει έναντι άλλων συμμετοχών και να λάβει αυτή τη διάκριση.

Σε σχέση με το παρελθόν σίγουρα τέτοιες υποδομές έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει μετατραπεί σε... έξυπνη -τουλάχιστον με όσα περιλαμβάνει διεθνώς αυτός ο όρος. Από την άλλη, στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν χρονολογείται το “ναυάγιο” με τον “Εξυπνο Οικισμό”, που αναπτύχθηκε... μετά βαΐων και κλάδων και τελικά παραμένει θαμμένος στα τετράγωνα πέριξ του κέντρου της Καλαμάτας. Για να σερφάρεις με το δημοτικό ασύρματο δίκτυο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας πρέπει να περιμένεις στην... ουρά, οπότε προτιμάς να φας ορισμένα από τα δεδομένα σου...

Ακόμα όμως και αυτές οι υποδομές που αναμφισβήτητα υπάρχουν, πόσο εύκολα μπορούν να αναπτυχθούν, όταν εξ όσων γνωρίζουμε το αρμόδιο τμήμα στο Δήμο Καλαμάτας παραμένει υποστελεχωμένο;

Καλοπροαίρετα λοιπόν θα είχε πολύ ενδιαφέρον να υπάρξει μία ενημέρωση για όλες τις υποδομές και τις πλατφόρμες που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας και οι οποίες τον κάνουν να υπερέχει έναντι άλλων ελληνικών πόλεων. Μία πόλη, όπως η Καλαμάτα, που εξακολουθεί να κοιτάει το μέλλον με αναπτυξιακό βλέμμα, επιβάλλεται να ποντάρει στην ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των πολυαναμενόμενων επισκεπτών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 17:38