Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 19:32

Ανάδειξη της Ιστορίας με νέες τεχνολογίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

“Καλαμάτα 1821: δρόμοι ελευθερίας” είναι ο τίτλος δράσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που όπως έγινε γνωστό πήρε το “πράσινο φως” για την υλοποίησή του μέσω ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα πολυμέσων, που θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πληροφορείται για τα ιστορικά γεγονότα και να οδηγείται σε σημεία ενδιαφέροντος της Καλαμάτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής (γεωμνημεία), να "βιώνει" τις συνθήκες της εποχής και να λαμβάνει μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια που θα αναπτυχθούν. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης μίας γενικότερης ιδέας, που κατά το παρελθόν έχει εκφραστεί για την ίδρυση ενός μουσειακού χώρου, που με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα παρουσιάζει ανάγλυφα τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού κράτους και όχι μόνο.

Και όλο αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, ώστε σχολεία από όλη τη χώρα να επισκέπτονται την Καλαμάτα για να δουν με διαδραστικό τρόπο όσα παρουσιάζονται στα σχολικά βιβλία.

Το κόστος για κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι μικρό, το κέρδος όμως τόσο για την ευρύτερη περιοχή όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο θα είναι πολύ μεγάλο. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το Τμήμα Ιστορίας μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο σε μία τέτοια προσπάθεια, καθώς πέραν των οικονομικών πόρων απαιτείται σοβαρή επιστημονική προσπάθεια από ανθρώπους με επάρκεια και όρεξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:32
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλοκαιρινά οξύμωρα... Υδρο-πλάνα από το... 2004 »