Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 17:54

Με βρόμα και δυσοσμία δεν μπορείς να ελπίζεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Με βρόμα και δυσοσμία δεν μπορείς να ελπίζεις

 

 

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι σημαντικό, κορυφαίο για κάθε τόπο. Γι’ αυτό τα έργα αποχέτευσης αποτελούν προτεραιότητα για τις δημοτικές αρχές, και η ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα διεκδικείται με επιμονή και πίεση προς την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.

Την αναγκαιότητα των έργων αυτών επιβεβαιώνει η καθημερινή πραγματικότητα πόλεων και ελκυστικών περιοχών της Μεσσηνίας όπου η βρόμα και η δυσοσμία... ζαλίζει τους επισκέπτες. Είναι ντροπή σε έναν τόπο με απαράμιλλη ομορφιά και ιστορική φυσιογνωμία ο επισκέπτης να ταλαιπωρείται από τη βρόμα, γιατί δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης ή γιατί είναι προβληματικό ή γιατί γίνονται ανεκτές οι παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο των ομβρίων.

Περιοχές που σέβονται την ιστορική τους κληρονομιά πασχίζουν για την ανάπτυξη και νοιάζονται για τους επισκέπτες που τις επιλέγουν· δεν επιτρέπεται να αδιαφορούν και να εγκληματούν σε βάρος της προοπτικής τους.

Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να δρουν με γενναιότητα και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τα μικρόνοα ψηφαλάκια και το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Οφείλουν να ενδιαφέρονται πραγματικά για το παρόν και το μέλλον της πόλης τους, για τη λειτουργία των υποδομών αποχέτευσης, των βιολογικών καθαρισμών και των δικτύων. Οφείλουν να πείσουν αλλά και να υποχρεώσουν τους δημότες τους να συνδεθούν με το δίκτυο. Να τους δώσουν κίνητρα και να τους εξηγήσουν πως η σωστή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης θα προστατεύσει το δικό τους περιβάλλον, θα συμβάλει στην προσπάθεια για ανάπτυξη και στο τέλος θα ωφελήσει κυρίως τους ίδιους.

Δεν μπορεί μια δημοτική αρχή που νοιάζεται για το κοινό καλό να χαϊδεύει απλώς αυτιά και να κλείνει το μάτι στους δημότες που αδιαφορούν και παρανομούν σε βάρος των συνανθρώπων τους και του τόπου τους.

Είναι ανεπίτρεπτο μια δημοτική αρχή που καυχιέται πως αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων να μην ενδιαφέρεται για τη σωστή στελέχωση και τη λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού.

Πριν εντάξει νέα έργα αποχέτευσης, οφείλει να αποδείξει ότι λειτουργεί τα υφιστάμενα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και την προοπτική του τόπου.

Με βρόμα και δυσοσμία... δεν μπορείς να ελπίζεις σε ανάπτυξη. Αν συνεχίσεις να υποτιμάς και να κοροϊδεύεις τους επισκέπτες του τόπου σου, υπονομεύεις το μέλλον του - και το πληρώνεις ακριβά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 16:54
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kalamata:21... 20 μήνες μετά Τι την θέλουμε την παραλία; »

NEWSLETTER