Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 16:24

Από το 1994 στα πολιτικά πράγματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Από το 1994 στα πολιτικά πράγματα

 

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Μεσσήνης ανακοίνωσε ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και πρώην βουλευτής.

Είναι η δεύτερη ανακοίνωση με ξεχωριστή πολιτική σημασία στο Δήμο Μεσσήνης, από το χώρο της Ν.Δ. μάλιστα, μετά τη δήλωση του Στάθη Αναστασόπουλου ότι θα αποχωρήσει από τα πολιτικά πράγματα του δήμου όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία.

Και ο Δ. Σαμπαζιώτης και ο Στ. Αναστασόπουλος δηλώνουν παρόντες πολιτικά την επόμενη μέρα. Δεν πρόκειται να ιδιωτεύσουν. Ο κ. Αναστασόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στα αυτοδιοικητικά πράγματα, διεκδικώντας πιθανότατα τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου της Ν.Δ. Μια θέση για την οποία ενδιαφερόταν και το 2010 με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Δημήτρη Δράκο, αλλά οι καραμπόλες που σχετίζονταν και με το Δήμο Οιχαλίας τον έφεραν υποψήφιο δήμαρχο Μεσσήνης, και ας μην είχε καμία σχέση με την περιοχή.

Ο κ. Σαμπαζιώτης φέρεται να διεκδικεί ένα ρόλο στα κομματικά της Ν.Δ., από βουλευτική υποψηφιότητα μέχρι αξιοποίηση σε κάποιο πόστο, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και οι δύο είναι πολιτικά παιδιά του αείμνηστου πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα (όπως είναι και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας). Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα πολιτικά πράγματα του νομού και εξελέγησαν νομαρχιακοί σύμβουλοι το 1994. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, παραμένουν στα πράγματα και διεκδικούν νέο ρόλο. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών, ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής ζωής του τόπου εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.

Η Μεσσηνία αναζητεί σήμερα νέα πρόσωπα, όπως αυτά που είδε το 1994 με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η κοινωνία και τα κόμματα έχουν τις ευθύνες τους.


NEWSLETTER