Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 15:19

Ιεράρχηση... στο δρόμο της ανάπτυξης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ιεράρχηση... στο δρόμο της ανάπτυξης

 

Εργο συντήρησης, οδικής ασφάλειας και αποκατάστασης κατολισθήσεων στην 1η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αγιος Νίκων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προγραμματίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Παρόμοιο έργο πρόκειται να γίνει και στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, προϋπολογισμού 660.000 ευρώ. Είναι εθνικός δρόμος ο συγκεκριμένος, γι’ αυτό και προβλέπονται κάτι παραπάνω χρήματα σε σχέση με αυτόν της Μάνης. Θα πέσει καινούργια άσφαλτος, θα φτιαχτούν επενδεδυμένοι τάφροι και θα τοποθετηθεί και καμιά προειδοποιητική πινακίδα που λείπει σε επικίνδυνες στροφές.

Θα είναι σαν κι εκείνες τις εργολαβίες που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το 2016 αλλά η τελευταία παράταση προσδιορίζει το τέλος τους τον φετινό Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, δηλαδή 2 χρόνια μετά.

Και μετά... πανηγυρίζει η περιφερειακή αρχή πως παρεμβαίνει σε όλους τους δρόμους της Μεσσηνίας! Χωρίς μάλιστα να κάνει κάποιο σημαντικό έργο, να βελτιώνει ουσιαστικά τους δρόμους και να τους κάνει πιο ασφαλείς.

Αλήθεια, γιατί δε μαζεύει τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που τα σκορπίζει ακόμα και σε βαψίματα εκκλησιών, για να κάνει ένα ουσιαστικό έργο βελτίωσης στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας;

Να κάνει για παράδειγμα ένα έργο 2 χιλιομέτρων στον κεντρικό δρόμο της Μάνης, όπως έκανε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο τμήμα Σωτηριάνικα - γέφυρα Κοσκάραγας, από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Να επιλέξουν ένα τέτοιο τμήμα ο Δήμος Δυτικής Μάνης και η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έχει Μανιάτη διευθυντή και γνωρίζει πολύ καλά το δρόμο.

Κλείνω, υπενθυμίζοντας και πάλι το παράλογο και αντιδεολογικό, να δίνονται 3,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το δρόμο Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα... και μόλις 500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην Καρδαμύλη, στη Στούπα και στη Λακωνική Μάνη.

Ιεράρχηση... στο δρόμο της ανάπτυξης.


NEWSLETTER