Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 19:25

Σχολείο Τουρισμού και για τους επαγγελματίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σχολείο Τουρισμού και για τους επαγγελματίες

Λίγες ώρες έμειναν για την κορύφωση του καλοκαιριού με τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και ουσιαστικά για την εβδομάδα που στην Ελλάδα δουλεύουν μόνο τα... βασικά (και αν!).

Το λεγόμενο "Πάσχα του καλοκαιριού" λοιπόν φέρνει μαζί του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χιλιάδες εκδρομείς, που για λιγότερες ή περισσότερες ημέρες θα περάσουν τις θερινές τους διακοπές με σκοπό να γεμίσουν μπαταρίες για την σεζόν που έρχεται.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και γενικότερα του τουρισμού θα πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν ακόμα και ακραίες καταστάσεις έντονης δουλειάς.

Στην περίπτωση της Καλαμάτας πάντως, όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, για μια σειρά από λόγους το φετινό καλοκαίρι έφερε στην πόλη λιγότερο από τον αναμενόμενο κόσμο.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις που, ακόμα και με αυτές τις πληρότητες, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τους πελάτες, επισκέπτες και ντόπιους.

Οι δυσκολίες των επιχειρήσεων γνωστές και κατανοητές, αλλά όταν χρειάζεται να περάσουν πάνω από 20 λεπτά για να παραγγείλεις κι άλλα τόσα για να σου σερβίρουν τα πρώτα ποτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσανασχετήσεις και μόνο καλά δεν θα περάσεις, καθώς ως γνωστόν σε παρέες η αναμονή φέρνει και μουρμούρα.

Οταν λοιπόν επιχειρήσεις εστίασης δουλεύουν με προσωπικό στο... όριο, είναι σίγουρο ότι σε συνθήκες Δεκαπενταύγουστου -και όχι μόνο- το σύστημα θα... σκάσει. Και βέβαια, πρώτα πλήττεται η διάθεση του πελάτη.

Προφανώς αυτές οι διαπιστώσεις δεν αγγίζουν όλους τους επαγγελματίες εστίασης, αλλά αυτούς που βλέπουν τον πελάτη απλώς ως έναν περαστικό και όχι ως εν δυνάμει πελάτη και στο μέλλον ή ως κινητή διαφήμιση για τη δουλειά τους.

Καλό λοιπόν θα ήταν, εκτός από τους δεκάδες εργαζόμενους που επιλέγουν κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν το Σχολείο Τουρισμού, το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και ορισμένοι επαγγελματίες. Σίγουρα, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 16:21

NEWSLETTER