Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 19:49

Αφαντη και η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αφαντη και η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου

 

Το νέο “φέσι” των 64.000 ευρώ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας είναι για μελέτες έργων που εκπονήθηκαν μέσω της εταιρείας για έργα στο νομό.

Οι δύο απ’ αυτές αφορούν την 1η επαρχιακή οδό, τον σημαντικό κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης. Συγκεκριμένα, η πρώτη είναι το συμπληρωματικό κτηματολόγιο στη διασταύρωση Κάμπου - Σταυροπηγίου, με αμοιβή 10.000 ευρώ. Ανατέθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/9/2013 και παραδόθηκε στη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας στις 11/3/2015.

Η δεύτερη είναι η γεωτεχνική έρευνα για τη βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Αγίου Νικολάου Μάνης (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου), με αμοιβή 20.000 ευρώ. Ανατέθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 11/3/2013 και παραδόθηκε στη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας στις 30/4/2015.

Δηλαδή, από τους πρώτους μήνες του 2015 υπάρχουν συμπληρωματικές μελέτες για την παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, του πιο κρίσιμου τμήματος για τη βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και σοβαρά: Εχει μελετητική ωριμότητα η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου; Και αν δεν έχει, γιατί δεν ανατέθηκαν και οι υπόλοιπες υποστηρικτικές μελέτες, για να είναι ώριμο το έργο και να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ για την υλοποίησή του; Γιατί 3,5 χρόνια δεν ωρίμασε η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου; Και αν έχουν ολοκληρωθεί οι υποστηρικτικές μελέτες και είναι ώριμο το έργο, γιατί δεν εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως έγινε με το δρόμο Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα;

Εδώ και χρόνια μελετάται η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, από την εποχή που ήταν δήμαρχος Αβίας ο Παναγιώτης Μπασάκος και υπήρχαν αντιδράσεις από τους επαγγελματίες των δύο χωριών, που θα έχαναν τους περαστικούς πελάτες.

Αλήθεια, γνωρίζει κάποιος περιφερειακός σύμβουλος - αντιπεριφερειάρχης της Μεσσηνίας πού βρίσκεται μελετητικά η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου; Και αν γνωρίζουν, γιατί δεν πιέζουν για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση του έργου;

Θεωρούν φαίνεται, αποδεχόμενοι την άποψη της περιφερειακής αρχής, ότι είναι πιο σημαντικός ο δρόμος Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα. Δεν τους ενοχλεί που κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην περιφερειακή αρχή δεν θα γίνει ούτε 1 μέτρο βελτίωσης στον σημαντικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης. Οπως δεν θα γίνει στην 7η επαρχιακή, στο Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, το έργο... σημαία της περιφερειακής αρχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 18:14

NEWSLETTER