Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 20:12

Να αξιοποιηθεί το παλιό 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μνήμες από το κοντινό και όχι τόσο παρελθόν έφερε σε πολλούς το Σαββατόβραδο με το reunion 26 ετών, που διοργανώθηκε για όσους αποφοίτους του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Καλαμάτας πέρασαν από τις σχολικές αίθουσες του κτηρίου στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών.

Ενός κτηρίου, που άλλοι το γνωρίζουν ως παλιά σχολική μονάδα και άλλοι ως την πρώην Σχολή Παπαφλέσσα και το οποίο σήμερα παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του αχρησιμοποίητο.

Πέραν μάλιστα του εορταστικού χαρακτήρα της βραδιάς, αυτό που συζητήθηκε τόσο από τους διοργανωτές όσο και από αρκετούς παρισταμένους ήταν η εκ νέου αξιοποίηση του κτηρίου προς όφελος της πόλης.

Βρίσκεται σε μία πολύ καλή τοποθεσία κοντά στο λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της πόλης και όχι σε μακρινή ιδιαίτερα απόσταση από το κέντρο της Καλαμάτας, με το οποίο ουσιαστικά συνδέεται μέσω του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Οι ιδέες, που έχουν ακουστεί κατά καιρούς ποικίλλουν. Αλλες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, άλλες ίσως είναι λίγο ουτοπικές. Σίγουρο όμως είναι ότι ο χώρος πρέπει αφενός να αξιοποιηθεί ξανά και αφετέρου να έχει κάποια χρήση στο πνεύμα της εξωστρέφειας, που μέσα από τις δράσεις που θα γίνονται θα περνάει κόσμος από εκεί.

Μακάρι λοιπόν η γιορτή της 25ης Αυγούστου 2018 να αποτελέσει το έναυσμα για την επαναχρησιμοποίηση του κτηρίου, με τρόπο τέτοιο που η πόλη θα βγει κερδισμένη. Και αυτό επ' ουδενί δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο ο χώρος παραμένει εγκαταλελειμμένος. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 20:49