Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 15:42

Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου

Πήγε, μας ανακοίνωσε το γραφείο της, η αντιπεριφερειάρχης και Μεσσηνίας(;) Αντωνία Μπούζα και πραγματοποίησε αυτοψία σε “έργα που ήδη εκτελούνται και αφορούν αντιπλημμυρικά έργα και σε έργα σημαντικών παρεμβάσεων σε οδικούς άξονες του νομού”. Και ψάχνεις να βρεις το έργο σε οδικό άξονα και αναφέρεται στο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, “όπου προγραμματίζεται παρέμβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Το κακό για την κ. Μπούζα είναι ότι ο κόσμος της Μεσσηνίας θυμάται πόσα χρόνια η Περιφέρεια προγραμματίζει το έργο αυτό, το έργο - σημαία της περιφερειακής αρχής.

Ενδεικτικά, θυμίζω:

- Στις 31 Οκτωβρίου 2011, σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: “Για πρώτη φορά επιδεικνύονται ταχύτητες στην υλοποίηση των οδικών αξόνων και των επιμέρους έργων δήλωσε ο περιφερειάρχης. Συγκεκριμένα στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανός έχει δοθεί οριστική λύση για τη χρηματοδότηση του έργου και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του νέου φυσικού αντικειμένου. Το Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά μοναδική καθυστέρηση προκαλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ το Ριζόμυλος - Πύλος - Κορώνη θα ενταχθεί στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών. Αντίστοιχα στην περιοχή της Μεσσήνης κάθε ώριμο έργο έτοιμο από μελετητική άποψη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια σημείωσε ο κ. Τατούλης, έδωσε βάση στην ανάπτυξη του Ανδρομονάστηρου ως μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της Πελοποννήσου. Για το σκοπό αυτό έχουν προεγκριθεί 850.000 ευρώ και το σύνολο θα φθάσει τα 1.200.000 ευρώ. Αντίστοιχα έργο σημαία για την Πελοπόννησο το Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη με προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ και 4 υποέργα, θα ενταχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αν δεν έχουμε δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό πολιτικό σκηνικό της χώρας”.

- Στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου, στη Μεσσήνη, στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, 5 χρόνια πριν, στο ρεπορτάζ της “Ε”, με τίτλο “Στο ΕΣΠΑ το Μεσσήνη – Εύα”: “Την ένταξη της βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη - Εύα στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε χθες στη Μεσσήνη, κατά την άφιξη της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης. Είπε ότι είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ από τον οδικό άξονα μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη, που συνολικά ξεπερνάει τα 40 εκ. ευρώ. Ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα εντάξουν και το τμήμα της 7ης επαρχιακής από την Εύα μέχρι τη Λάμπαινα”.

Αν όλα αυτά δεν είναι κοροϊδία και εμπαιγμός, τι είναι; Αντε, υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου...

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 14:13