Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 17:08

Το ζωντάνεμα του Πάρκου Σιδηροδρόμων θα το προστατεύσει!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη λειτουργία και τη διαχείριση του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας είναι αναγκαίο να εκπονηθεί ώστε ο χώρος να διασωθεί, αλλά και να αξιοποιηθεί με ακόμα μεγαλύτερα οφέλη για την πόλη.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για τις παρεμβάσεις στο χώρο προ ημερών λοιπόν διαβάσαμε: “Ουσιαστικός και σε βάθος καθαρισμός και περιποίηση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, που περιελάμβανε κλαδέματα, καθαρισμό από φύλλα και διάφορα αντικείμενα και γενική τακτοποίηση, πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες από συνεργείο δέκα ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δασαρχείου”.

Αντικείμενο της ενημέρωσης του δήμου λοιπόν αποτελεί το αυτονόητο, δηλαδή η διατήρηση της καθαριότητας και της ευταξίας σε έναν χώρο, που εξ αρχής η φιλοσοφία της κατασκευής του ήταν η λειτουργία του ως ανοικτού μουσείου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει σίγουρα η συνέχεια της ίδιας ανακοίνωσης, που αναφέρει ότι θα υπάρξει ανανέωση του συστήματος φωτισμού, αλλά και το ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το πάρκο να κλείνει τις νυχτερινές ώρες για την προστασία του.

Αναφορικά με την προστασία του χώρου, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών εντός αυτού έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά μόνο η αναβίωση διαφόρων γωνιών του μπορεί στην πραγματικότητα να προστατεύσει τον χώρο. Οσο περισσότερη ζωντάνια υπάρχει, τόσο λιγότερος χώρος θα μείνει για βανδαλισμούς και φθορές ακόμα και με το φως της ημέρας. Οσο για τη νύχτα, στην πραγματικότητα πολλοί ανάλογοι χώροι, εντός και εκτός συνόρων, είτε... κλειδώνουν, είτε τίθενται υπό παρακολούθηση, ώστε να διατηρείται υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Ολα πάντως θα λυθούν όταν ο Δήμος Καλαμάτας δεν μας ενημερώνει απλώς για το αυτονόητο, αλλά συμβάλλει με τον δικό του καθοριστικό τρόπο στην πραγματική ανάδειξη του πάρκου, όμοιο με το οποίο δεν συναντάς και συχνά στην ελληνική επικράτεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 16:06