Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 13:06

Περιφερειακό εκτός ελέγχου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιάννης Σινάπης


Εχει ξεφύγει η κατάσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Η εικόνα του είναι χειρότερη και απ’ αυτή των Νομαρχιακών Συμβουλίων. Οι αντιπαραθέσεις με ύβρεις, με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς είναι πέρα από κάθε όριο και συνάδουν μόνο με Κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών.
Οι επιθέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και οι αντεπιθέσεις του Θανάση Πετράκου απαξιώνουν τα πρόσωπα και το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για προσωπικές και προσβλητικές επιθέσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση, με διαμάχη ιδεών και αρχών. Ακόμα και οι επιθέσεις του περιφερειάρχη προς τα κόμματα της Αριστεράς, προς τις αρχές και τις ιδέες τους, είναι προσβλητικές, μειωτικές που ξεπερνούν τις απαράδεκτες εικόνες, τις κακές στιγμές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Πέρα από την ευθύνη των "πρωταγωνιστών" σημαντική είναι και η ευθύνη του προέδρου Γιώργου Πουλοκέφαλου, που αντιδρά αργά και επιλεκτικά. Δεν τον πειράζει ο χαρακτηρισμός "ανόητε" και κάνοντας σα να μην έχει ακούσει, ζητεί διευκρινίσεις για το πού συνίσταται το προσωπικό. Και εκρήγνυται, όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχει χαθεί ο έλεγχος, καθώς ο ένας υβριστικός χαρακτηρισμός προστίθεται στον άλλον. Ο πρόεδρος είναι όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι του περιφερειάρχη και της πλειοψηφίας και οφείλει να παίξει ηγετικό ρόλο, να επιβληθεί προς κάθε πλευρά και να προλάβει τα χειρότερα.
Πάνω απ’ όλα, όμως, πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Οσοι πιστεύουν ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι μια μικρή Βουλή, η Βουλή της Πελοποννήσου και αντιγράφουν τα κακά της, πλανώνται πλάνη οικτρά. Δε βλέπουν ότι το ακροατήριο είναι άδειο και μόνο όταν έχει ζητήματα κάποιου τόπου, εμφανίζεται κόσμος.
Αν η εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ο καθρέφτης της Περιφέρειας, τότε η ομορφιά, η πρόοδος και η ανάπτυξη έχουν πάρει δρόμο από την Πελοπόννησο. Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δρόμο αφήνω... Γονείς εν δράσει »

NEWSLETTER