Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 22:04

Το ΚΙΝΑΛ “φρένο” στον Τατούλη;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το ΚΙΝΑΛ “φρένο” στον Τατούλη;

Για τα καλά “φουντώνει” η προεκλογική κόντρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι υψηλοί τόνοι και το κλίμα πόλωσης που είχε επιλέξει μέχρι τώρα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στη χθεσινή συνεδρίαση μετατράπηκαν σε χαμηλούς τόνους, με φόντο την επίσημη ανακοίνωση της στήριξης Νίκα από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο άλλο στρατόπεδο ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, με παρελθόν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με διάφορους ρόλους και “περάσματα” στην Κορινθία, θα είναι αυτός που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Μοριά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι σύμφωνα με πολλούς αυτοί οι τρεις πόλοι θα είναι που θα παίξουν μέχρι τέλους για την επόμενη ημέρα στην Πελοπόννησο, με βασικό ερώτημα ποιον θα στηρίξει -άμεσα ή έμμεσα- ο 3ος της 26ης Μαΐου.

Στην εξίσωση όμως μπαίνει και ο παράγοντας ΚΙΝΑΛ, που αναζητεί υποψήφιο και υπό προϋποθέσεις αυτός δεν αποκλείεται να βάλει “φρένο” στη νέα υποψηφιότητα Τατούλη. Κι αυτό γιατί με δεδομένα τα καίρια πλήγματα που έχει υποστεί από τα δεξιά ο περιφερειάρχης, φαίνεται αυτή την ώρα να διατηρεί ως δυνατό του χαρτί το σύστημα της Αρκαδίας.

Από το ΚΙΝΑΛ όμως ακούγονται δυνατά ονόματα Αρκάδων, που μπορεί με δεδομένους και τους γενικότερους συσχετισμούς να μην είναι και πρώτα φαβορί ως λύσεις νίκης, είναι όμως σε θέση να εξασφαλίσουν σημαντικά ποσοστά. Τέτοια, που εκ των πραγμάτων θα λείψουν από τη “δεξαμενή” Τατούλη. Ονόματα όπως του πρώην υπουργού κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με σημαντική επιρροή στην Αρκαδία Δημήτρη Ρέππα ή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα, είναι αυτά που υπό προϋποθέσεις μπορούν να αποτελέσουν ακόμα και εμπόδιο σε νέα υποψηφιότητα Τατούλη.

Και μέσα σε όλα θα πρέπει να υπολογίσουμε και το μέγεθος της “αιμορραγίας” της “Νέας Πελοποννήσου”, που συνεχίζει να χάνει στελέχη με μη αμελητέα δυναμική στην περιοχή τους.

Υ.Γ.: “Ζωντανή” παραμένει η φιλία Τατούλη - Λαμπρόπουλου, όπως διευκρινίζει με δήλωσή του ο περιφερειάρχης. Δηλαδή τι δήλωση θα έκανε αν τα είχαν σπάσει;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 13:05

NEWSLETTER