Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 18:52

Μέχρι την επόμενη άνοιξη...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απογοήτευση και θλίψη συγκροτούσαν, στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, την εικόνα του δρόμου Ασπρόχωμα – Μεσσήνη μέχρι τον κόμβο του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”: της μεγαλύτερης εισόδου επισκεπτών από το εξωτερικό στη Μεσσηνία.

Οδόστρωμα τραγικό με ασαφή όρια, παράδρομοι, ανεξέλεγκτη βλάστηση που “πνίγει” κάθε πινακίδα -ώς και αυτή της... Μυθικής Πελοποννήσου υπέκυψε-, βιοτεχνίες σκραπ, σκοτωμένα ζώα...

Οχι και η πιο ιδανική πρώτη “ζωντανή” εντύπωση για τον άνθρωπο που από την πατρίδα του φτάνει πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Μεσσηνία, ίσως επηρεασμένος από κάποιες φωτογραφίες παραλιών και... αναπλασμένων πεζοδρομίων που είδε στο διαδίκτυο.

Καλές οι ευφάνταστες καμπάνιες και οι παρουσίες σε τουριστικές εκθέσεις στην αλλοδαπή, οι οποίες υποτίθεται μάλιστα ότι πετυχαίνουν τον σκοπό τους και είναι αυτές ο λόγος της αυξημένης κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κάθε καλοκαίρι. Ωστόσο, για την οικονομία της συζήτησης, ας δεχθούμε ότι είναι οι πρακτικές αυτές που προσελκύουν κόσμο από το εξωτερικό να έλθει αεροπορικώς στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο γενικότερα.

Ποια υποδοχή επιφυλάσσει η Μεσσηνία και η Περιφέρεια στον κόσμο αυτό, με το που θα βγει από την πύλη του αεροδρομίου και δεν κατευθυνθεί προς την Πυλία, αλλά προς την Καλαμάτα; Τώρα λοιπόν, που η -κατά τις δηλώσεις “αρμοδίων” και μη- “πυρετώδης” προσπάθειά τους αρχίζει να αποδίδει τους καρπούς της, τι έχουν ετοιμάσει άραγε για να υποδεχθεί τους ξένους επισκέπτες στη “Μυθική Πελοπόννησο”;

Καλό το... τρατάρισμα και οι παραδοσιακοί χοροί στο αεροδρόμιο, αλλά η εικόνα που ο ξένος επισκέπτης θα συναντήσει έξω από αυτό θα τον... προσγειώσει -για δεύτερη φορά- σε μια πραγματικότητα που πιθανότατα θα τον οδηγήσει να εισπράξει ως πρώτη και καίρια εντύπωση ότι η “μυθική” Πελοπόννησος μάλλον τον... παραμύθιασε.

Κι αν ελπίζει κανείς με ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη κάποια από τα παραπάνω θα έχουν διορθωθεί, οι επερχόμενες εκλογές -είναι βέβαιο ότι- θα καταστήσουν αυτή την ελπίδα απλώς... ευσεβή πόθο του γράφοντος!

 

Βασίλης Γ. Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 18:57