Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 21:24

Δύσκολα ακόμα τα προγνωστικά για το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Πιο συχνή γίνεται μέρα με τη μέρα η συζήτηση στην πόλη για το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Καλαμάτας. Από τη στιγμή που μετά από χρόνια ο εν ενεργεία δήμαρχος δεν θα είναι υποψήφιος, πολλοί βλέπουν αυτή την περίσταση ως χρυσή ευκαιρία.

Οπως λέγαμε και σε πρόσφατο άρθρο, όχι υποχρεωτικά για να εκλεγούν δήμαρχοι, αλλά έστω για να είναι υποψήφιοι. Κάτι, που με τις συνθήκες του παρελθόντος, δεν τολμούσαν καν να το πουν δημόσια.

Η μετακόμιση του Παναγιώτη Νίκα στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ανακάτεψε την τράπουλα στο Δήμο Καλαμάτας τόσο στα εσωτερικά της -πάλαι ποτέ- δημοτικής του ομάδας όσο και στους γύρω συνδυασμούς, που νιώθουν πλέον έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία της επόμενης ημέρας στο Δήμο Καλαμάτας.

Παρά τα όσα συζητούνταν τους προηγούμενους μήνες με αφορμή τις τότε φήμες περί υποψηφιότητας Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -ότι δηλαδή ο ίδιος θα δώσει το... δαχτυλίδι της διαδοχής σε κάποιον από την ομάδα του- οι πολιτικές συνθήκες τα έφεραν έτσι και πλέον κάτι τέτοιο κρίνεται σχεδόν απαγορευτικό. Συνεπώς η όρεξη κάποιων να είναι επικεφαλής παραμένει ανοιχτή και σίγουρα όλο αυτό δεν ευνοεί να ξεκαθαρίσουν άμεσα οι καταστάσεις.

Τη δική τους ευκαιρία αναζητούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα θα επιχειρήσουν να διαφυλάξουν την υπερκομματική τους διάσταση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο κι αν προσπαθεί κανείς είναι πολύ δύσκολο αυτή την ώρα να λύσει το γρίφο και να δώσει ασφαλή προγνωστικά -κι αυτό μέχρι να συμπληρωθεί πλήρως το παζλ όλων των υποψηφιοτήτων. Τότε θα είναι αρκετά πιο πρόσφορο το έδαφος για υπολογισμούς τόσο της δύναμης κάθε συνδυασμού, όσο και των πιθανών συνεργασιών στον β' γύρο, που μάλλον θα είναι αυτές που θα αναδείξουν τον νέο δήμαρχο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 18:33