Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 17:56

Να πιέσουν για την παρουσίαση της μελέτης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η υλοποίηση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη δεν μπορούν να περιμένουν άλλο” ανέφερε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών.

Mία συνάντηση, που τουλάχιστον εξ όσων έγιναν γνωστά, δεν έβγαλε κάποια νέα είδηση, καθώς αυτό που όλοι περιμένουν γύρω από το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είναι η παρουσίαση της μελέτης, κάτι που πάει από μήνα σε μήνα.

Είναι αλήθεια πάντως πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που διανύουμε μπορεί να αφήσει κάτι καλό για τη Μεσσηνία και αυτό είναι η επίσπευση κάποιων διαδικασιών τόσο από κυβερνητικής πλευράς, όσο και από την αντιπολίτευση, που θα αναγκαστεί να δεσμευτεί. Και φυσικά από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που θα... τρέξουν για να δείξουν ότι κινούν το θέμα.

Αλήθεια όμως είναι και ότι όσο η μοναδική κοινή διαπίστωση των τοπικών παραγόντων είναι ότι χρειάζονται αυτές οι νέες υποδομές, αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν με κοινή φωνή, τότε όλα μένουν θεωρία.

Υπάρχουν προφανώς αντικρουόμενα συμφέροντα, που όμως δεν μπορούν πλέον να πάνε πίσω ένα ακόμα έργο, το οποίο όλοι συμφωνούμε ότι χρειάζεται, αλλά από εκεί και πέρα σταυρώνουμε τα χέρια περιμένοντας να πέσει η μελέτη του από τον ουρανό.

Κάποιοι περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο για να την παρουσιάσουν, την ώρα που εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όχι μόνο γνωρίζουν τα βασικά της σημεία, αλλά από την πλευρά τους δεν ασκούν -με ορισμένες εξαιρέσεις- την απαιτούμενη πίεση για την επίσπευση των διαδικασιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 16:15