Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 22:21

Περιμένοντας τους ετεροδημότες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το στίγμα τους εν μέσω της εορταστικής περιόδου ετοιμάζονται να δώσουν τα αυτοδιοικητικά σχήματα, που έχουν ήδη εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

Απ’ ό,τι φαίνεται βασικός τους στόχος είναι όχι απλώς να συστηθούν στην τοπική κοινωνία, αλλά σε πρώτη φάση να εκμεταλλευτούν την παρουσία των ετεροδημοτών στην περιφέρεια, δηλώνοντας με διάφορους τρόπους την παρουσία τους. Γι’ αυτό φυσικά δεν αρκεί απλώς να μάθει κάποιος ότι κατεβαίνει ο τάδε συνδυασμός με επικεφαλής τον Χ, αλλά θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία βασικών σημείων του προγράμματος κάθε συνδυασμού. Οχι δηλαδή ότι οι ετεροδημότες, σε αυτή τη φάση, θα αφιερώσουν μεγάλο μέρος της παραμονής τους στον τόπο καταγωγής τους μελετώντας τις εξαγγελίες, αλλά σίγουρα μεταξύ αστείου και σοβαρού στις παρέες θα συζητηθεί: “Τα 'μαθες; Κατεβαίνει ο τάδε. Με ποιον είναι”, κ.λπ.

Αυτό το σκηνικό φυσικά αναμένεται να είναι πιο έντονο την περίοδο του Πάσχα, που η προεκλογική θα έχει μπει στην τελική ευθεία και αναμφισβήτητα το τοπίο των υποψηφιοτήτων σε όλα τα επίπεδα θα είναι πιο ξεκάθαρο.

Σε όλο αυτό πάντως οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών, μεταξύ άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο θέμα. Να πείσουν τους ετεροδημότες πως αξίζει τον κόπο να δώσουν το “παρών” και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο καταγωγής τους. Γιατί με όλο το πολιτικό σκηνικό, που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, υπάρχει ακόμα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που δεν σκοπεύει να δει σοβαρά τόσο τις αυτοδιοικητικές όσο και τις ευρωεκλογές, που γίνονται στις 26 Μαΐου. 

Σε κάθε περίπτωση τα επιτελεία των συνδυασμών φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει να “ζεσταίνονται” και με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν, αλλά και τα στοιχεία που θα επιλέξουν να επικοινωνήσουν προς το κοινό, για να αναδείξουν τη διαφορετικότητά τους από τα έως τώρα γνωστά και συνηθισμένα.