Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 23:48

Τύψεις συνειδήσεως

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη λογική της ανοιχτής κομματικής αντιπαράθεσης κινήθηκαν -και εξακολουθούν να κινούνται- οι κατ’ επίφαση αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δήμους και περιφέρειες.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής έδειξαν ότι μόνο όσοι «μένουν στο μαντρί» μπορούν να έχουν ελπίδες, στη χειρότερη περίπτωση να φθάσουν στο δεύτερο γύρο, στην καλύτερη να εκλεγούν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός των κομμάτων -μα τόση... αγάπη πια- στην αυτοδιοίκηση, τελικά επέφερε ασφυξία στο θεσμό, ο οποίος αναδεικνύεται απλώς σε ένα ακόμα πεδίο καταμέτρησης δυνάμεων, μια «πρόβα νυφικού» αν θέλετε εν όψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Εχουν όντως βαθύ πολιτικό περιεχόμενο οι εκλογές για τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς -μόνο που οι περισσότεροι, με πρώτους τους πολιτικούς, έχουν «μπερδέψει» το πολιτικό περιεχόμενο με το κομματικό συμφέρον.

Εννοείται ότι οι πολιτικοί μας τίποτα δεν έχουν μπερδέψει, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, όταν υποδεικνύουν, αποκλείουν, παρεμβαίνουν, πρόσωπα -τα οποία, όσο εύκολα αφορίζουν σήμερα, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να εξυμνούν αύριο.

Το χρέος μας, ως ψηφοφόροι, την ερχόμενη Κυριακή, δεν είναι απλώς να ξαναπάμε στα εκλογικά τμήματα και να ψηφίσουμε καθ’ υπόδειξη. Χρέος μας είναι πάμε, αλλά να επιλέξουμε κατά συνείδηση τι θα πράξουμε.

Κατά συνείδηση λέμε. Οπου συνείδηση είναι «αυτό» που είθισται να μας τύπτει, όταν κάνουμε σφάλματα σε βάρος συνανθρώπων μας, αλλά περιέργως πως δεν πράττει το παραμικρό όταν κάνουμε σφάλματα σε βάρος του εαυτού μας...

 

Βασίλης Μπακόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να γίνουν τα αυτονόητα Επάγγελμα: Παρατρεχάμενος »

NEWSLETTER