Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 16:02

Κανένα ενδιαφέρον για τους δρόμους στη δυτική Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κανένα ενδιαφέρον για τους δρόμους στη δυτική Πελοπόννησο

Στο υπουργείο Υποδομών βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, όπου συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από τα μεγάλα οδικά έργα, που αφορούν την περιοχή.

Πάτρα - Πύργος, Πύργος - Καλό Νερό και Καλό Νερό - Τσακώνα τέθηκαν επί τάπητος, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δείχνει για μία ακόμα φορά το ζωντανό της ενδιαφέρον για το μέλλον αυτών των σημαντικών οδικών τμημάτων. Τα οποία όχι απλώς “πατούν” και στο έδαφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά έχουν μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό πάντως δεν φαίνεται να συγκινεί την περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου, που καλά-καλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε από πότε έχει να ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά. Και είναι σίγουρο ότι αν το είχε κάνει, θα είχε φροντίσει όχι απλώς να το επικοινωνήσει, αλλά να το... διατυμπανίσει. Οπως άλλωστε γίνεται όχι μόνο με οδικά τμήματα που ενώνουν το τίποτα με το πουθενά, αλλά και με διάφορες χρηματοδοτήσεις από εδώ και από εκεί.

Προφανώς όλο αυτό το θέμα δεν κρίνεται σοβαρό, ώστε να σηκωθεί έστω προεκλογικά από το επιτελείο του κ. Τατούλη, που μετά από δύο θητείες θα έπρεπε κανονικά να έχει φροντίσει να το “τρέχει” και να ασκεί πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Εκτός φυσικά κι αν διαισθάνεται ότι το πολιτικό του μέλλον στην Περιφέρεια πλησιάζει προς το τέλος, οπότε γιατί να τρέξει για μία υπόθεση, που αν τελικά κάποτε προχωρήσει ο ίδιος δεν θα είναι παρών στα πανηγύρια με κάποιο θεσμικό ρόλο.

Οποιος πάντως κι αν έχει τα ηνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι διαιρέσεις που έχουν γίνει λόγω των δύο Περιφερειών, δεν μπορούν να αποτελούν οδηγό για την ανάπτυξη των περιοχών και ότι μόνο συνολικά πρέπει να δουν την ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου όσοι ενδιαφέρονται.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 16:04