Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 18:43

Να συμφωνήσουν ότι είναι το νούμερο 1 έργο για τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Να συμφωνήσουν ότι είναι το νούμερο 1 έργο για τη Μεσσηνία

Επειδή ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που αντιστέκονται στις υποσχέσεις και επικρίνουμε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου, είμαστε παρόντες, και την προεκλογική περίοδο, για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και τα άλλα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Είμαστε εδώ για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, για να προτάξουμε τη δρομολόγηση και την πρόοδο για τη μελετητική ωριμότητα, εντοπίζοντας και στηλιτεύοντας την οποιαδήποτε προεκλογική εκμετάλλευση.

Είναι δυστύχημα που το έργο του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος έφθασε να πέσει στην προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς, η προμελέτη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, προκλητικά. Λες και τα υπηρεσιακά στελέχη μαζί με τους πολιτικά υπεύθυνους της κυβέρνησης το έκαναν επίτηδες, σαμποτάροντας την όποια καλή πρόθεση και βούληση για τη δρομολόγηση υλοποίησης του έργου. Και μιλάμε για την υλοποίηση της βελτίωσης - ανακατασκευής του υφιστάμενου δρόμου, της διαμόρφωσής του σε 4ιχνο, σύγχρονο και ασφαλή.

Είναι ανεξήγητο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να βρίσκεται από την 1η Νοεμβρίου στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και να μην έχει έρθει ακόμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για γνωμοδότηση και στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης για ενημέρωση και διαβούλευση. Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και η υποκριτική στάση αιρετών και πολιτών.

Και τώρα, προεκλογικά, να έρθει η μελέτη οφείλουμε να πούμε την αλήθεια και να προτάξουμε το δημόσιο συμφέρον, την προοπτική υλοποίησης, μακριά από την οποιαδήποτε προεκλογική εκμετάλλευση. Εχουν γνώση οι πολίτες και καταλαβαίνουν, όχι οι υποκριτές και οι κακοπροαίρετοι, αλλά αυτοί που θέλουν το έργο και αδιαφορούν για τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Το έργο αυτό δεν μπορεί να δημοπρατηθεί με τον γνωστό τρόπο κατασκευής το πρώτο 3μηνο ή 6μηνο του 2019, γιατί δεν έχει απαλλοτριώσεις. Και να δημοπρατηθεί για προεκλογικούς λόγους, δεν μπορεί να ξεκινήσει το 2019, ούτε το πρώτο 3μηνο, χωρίς απαλλοτριώσεις. Και το πιο σημαντικό, δεν μπορεί να δρομολογηθεί η κατασκευή του, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα από τις γνωστές πηγές και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο άλλο χρηματοδοτικό μοντέλο.

Προεκλογικά πέρα από την ενημέρωση και τη διαβούλευση για τη μελέτη δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ομως, την προεκλογική περίοδο μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό: Να συμφωνήσουν όλοι, υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αλλά και κόμματα, ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι το νούμερο 1 έργο για τη Μεσσηνία και πως η άμεση υλοποίησή του θα είναι κοινός στόχος, μακριά από κάθε εκμετάλλευση και λαϊκίστικη υπονόμευσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 17:32