Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 18:56

Τα επόμενα βήματα για το Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πέρασαν 20 χρόνια, 5 δήμαρχοι και άλλες τόσες κυβερνήσεις για να φθάσουμε πριν λίγες ημέρες στα επίσημα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Ενός έργου πολυσυζητημένου διαχρονικά για τη σκοπιμότητά του, την αξία του και τη βιωσιμότητά του. Ιδίως για το τελευταίο πολλά έχουν γραφτεί και έχουν να κάνουν κυρίως με το μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης, που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα για να μην γίνει απλώς το... επίσημο σαλόνι της πόλης, που θα ανοίγει 2-3 φορές το χρόνο.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μάλιστα κατά την τελετή εγκαινίων είπε επί λέξει: “Η διοίκηση θα ασκείται από καλλιτεχνικό διευθυντή και η λειτουργία του Μεγάρου θα γίνει με βάση τις οδηγίες της Planet, της μελέτης που χρηματοδότησε η Εθνική Τράπεζα”.

Πότε όμως θα κινηθούν οι διαδικασίες στελέχωσης του διοικητικού σχήματος του Μεγάρου και πότε θα προχωρήσει η επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή; Είναι αρκετά σημαντικό να ξεκαθαρίσει η παρούσα δημοτική αρχή εάν σκοπεύει να δρομολογήσει αυτές τις εξελίξεις εντός των λίγων μηνών που της απομένουν ή εάν θα αφήσει όλα αυτά για την επόμενη δημοτική αρχή, ώστε οι επιλογές να έχουν και τη σφραγίδα της νέας κατάστασης.

Η απόφαση για το πώς θα πάει από εδώ και πέρα η διαδικασία φαίνεται να είναι καθαρά πολιτική επιλογή του Παναγιώτη Νίκα και των συνεργατών του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να μπορέσει να είναι βιώσιμο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα πρέπει εκτός από τη στέγαση της Δημοτικής Σχολής Χορού, να υπάρξει οργανωμένο πλάνο φιλοξενίας σειράς πολιτιστικών και όχι μόνο εκδηλώσεων, που θα απευθύνονται όχι απλώς στο ντόπιο κοινό, αλλά και ευρύτερα.

Προς το παρόν πάντως το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει τα χαρτιά της για τις προθέσεις της η παρούσα δημοτική αρχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 17:29