Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 20:07

Εμπάργκο για γέλια και για κλάματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ΣΚΑΪ και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ΕΡΤ φαίνεται πως ζήλεψε η “Νέα Πελοπόννησος”, που αποφάσισε να επιβάλει εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό Best TV.

Με λίγα λόγια, όπως σημειώνει η... βαρύγδουπη ανακοίνωση της συγκεκριμένης παράταξης, τα στελέχη της από εδώ και στο εξής δεν θα λαμβάνουν μέρος στις εκπομπές του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης.

Αυτού του τύπου η πολιτική αποκλεισμού ενός μέσου ενημέρωσης προφανώς και μόνο σε βάρος του δεν μπορεί να αποβεί. Ούτε φυσικά κανείς θεωρεί ότι οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο κανάλι δεν θα μπορούν να οργανώσουν τη δουλειά τους μετά από αυτό το εμπάργκο. Ούτε αυτοί θα έχουν το πρόβλημα ούτε οι πολιτικοί αντίπαλοι της “Νέας Πελοποννήσου”, που θα έχουν και λίγο περισσότερο χρόνο να πουν τα δικά τους. Αυτά σε μία πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης αποκλεισμού.

Σπορ”, στο οποίο είναι γνωστό ότι αρέσκεται το σύστημα Τατούλη, που δεν χάνει ευκαιρία να μπλοκάρει με κάθε τρόπο όποιον κρίνει ότι δεν του βαράει... τούμπανο.

Εμείς στην “Ε” άλλωστε το έχουμε βιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο, καθώς η απαρέσκεια για την κριτική μεταφράστηκε σε πολύμηνο οικονομικό αποκλεισμό κατά παράβαση των εκ του νόμου υποχρεώσεων της περιφερειακής αρχής. Είναι γνωστό φυσικά πως επ' αυτών επιλήφθηκε η δικαιοσύνη αναγκάζοντας την περιφερειακή διοίκηση σε άρον-άρον συμμόρφωση, με την υπόθεση να κλείνει οριστικά με την μετά Χριστόν δήλωση του περιφερειάρχη ότι “λυπάται για τις συνέπειες που υπήρξαν για την εφημερίδα”. Τότε φυσικά ο αγώνας της “Ε” λοιδορήθηκε από αρκετούς, που έπαιζαν την “κασέτα” περί ζητιανιάς και δεν έχαναν ευκαιρία να διατυμπανίζουν τα περί άδικης δίωξης κ.λπ.

Οσο για τον συντάκτη της ανακοίνωσης μάλλον δεν δυσκολεύτηκε να την γράψει, καθώς προφανώς για να στηρίξει τις θέσεις τους, είτε έριξε μία γρήγορη ματιά γύρω του, είτε κοιτάχτηκε μαζί με την περιφερειακή αρχή στον καθρέφτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 17:46