Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 19:04

Η αλήθεια και το δούλεμα για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η αλήθεια και το δούλεμα για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

 

Γήπεδα και μοναστήρια χρηματοδοτεί προεκλογικά η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου. Νέες χρηματοδοτήσεις τέτοιων έργων εγκρίθηκαν και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, την περασμένη Δευτέρα, όπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στο διάστημα που παρευρέθηκε, είπε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτούσε και το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, αν υπήρχε μελέτη για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Τατούλης πρέπει να μας δουλεύει, να υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και να μας θεωρεί σανοφάγους όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα ζητήματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και κυρίως τους ανθρώπους του αθλητισμού της πόλης.

Κάνει πως ξεχνάει ότι στην πρώτη του θητεία ως περιφερειάρχης είχε υποσχεθεί ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου, το οποίο δεν έγινε ποτέ και για το οποίο επικαλείται φθηνές δικαιολογίες. Ηταν τη μέρα που ήρθε στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας και ανακοίνωσε την ένταξη του μεγάλου έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο ΕΣΠΑ (το προηγούμενο) της Περιφέρειας. Τότε είχε ζητήσει από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να συντάξει ο δήμος μελέτη και να του την παραδώσει, για να εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο της αναβάθμισης του στίβου του Σταδίου με τη δημιουργία 8 διαδρομών (κουλουάρ). Και αυτό για να γίνει η Καλαμάτα όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, διεθνές προπονητικό αθλητικό κέντρο.

Ο δήμαρχος ανέθεσε σε δύο μηχανικούς του δήμου τη μελέτη, οι οποίοι εργάστηκαν αποκλειστικά για 6 μήνες, μέχρι να την ολοκληρώσουν και να την παραδώσουν. Η συνέχεια γνωστή, ο περιφερειάρχης... έκανε τον Γερμανό και η Καλαμάτα έμεινε με τη μελέτη.

Πέρυσι στις 26 Φεβρουαρίου, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη, ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη σύγχρονο αθλητικό προπονητικό κέντρο στη Σπάρτη. Και για την Καλαμάτα ζήτησε κλειστή αίθουσα, κλειστό γυμναστήριο - προπονητήριο. Διαφώνησε μαζί του ο εκπρόσωπος του Μεσσηνιακού και “ψυχή” του στίβου στην Καλαμάτα Δημήτρης Πουλόπουλος, που ζήτησε το προπονητικό κέντρο να γίνει στο στάδιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και έχει παράδοση στον κλασικό αθλητισμό.

Ο κ. Τατούλης είχε ξεχάσει πέρυσι την υπόσχεσή του για σύγχρονο αθλητικό προπονητικό κέντρο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και τη μελέτη για 8 διαδρομές στο στίβο - ταρτάν του Σταδίου.

Η Καλαμάτα και οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης όμως τα θυμούνται και εξοργίζονται, όταν ο περιφερειάρχης μάς δουλεύει.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 17:01

NEWSLETTER