Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 15:14

Οταν δεν ντρέπονται οι πρωταγωνιστές...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οταν δεν ντρέπονται οι πρωταγωνιστές...

 

Της... καρέκλας έγινε στη μάχη για την προβολή, για να φανούν οι υποψήφιοι στο λαό, στους θεατές, κατά τις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821.

Και αυτό ήταν που κυκλοφόρησε, που έκανε εντύπωση και συζητήθηκε στην κοινωνία της Καλαμάτας. Πάντως, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ακούστηκαν υπερβολές και αναπαράχθηκαν γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν τσακώθηκαν, δηλαδή, Νίκας και Τατούλης για τις καρέκλες της Νικολάκου και της Μπούζα. Υπήρξε ένα ...όριο στα κωμικοτραγικά, στα ευτράπελα που καταγράφηκαν. Κρατήθηκε ένα επίπεδο, βρε αδελφέ.

Και επειδή θέλουμε να είμαστε με την αλήθεια και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα ενημερώσουμε για το πώς έγιναν τα πράγματα, ποιες ήταν οι κόντρες για τις καρέκλες στην αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους οπλαρχηγούς,- τους ήρωες του 1821 με τα παλικάρια τους.

Εξαρχής, από νωρίς η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου διεκδίκησε καρέκλα στους επισήμους, κάτω από την τέντα. Δεν δεχόταν ότι καρέκλα δικαιούτο μόνο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Και ήταν επιθετική απέναντι στην αρμόδια του δήμου, τη συνεργάτιδα του δημάρχου, που είχε την ευθύνη και πάσχιζε να εξυπηρετήσει αυτούς που έπρεπε, προέδρους και εκπροσώπους κομμάτων. Η πλάκα ήταν πως... εξαφανίζονταν από τις καρέκλες και τα χάρτινα ταμπελάκια με τα ονόματα των επισήμων.

Οταν ήρθε η ώρα ο καθένας να πάρει τη θέση του και να καθίσει, ο περιφερειάρχης δεν κάθισε ποτέ. Ηταν όρθιος, αγνοώντας το πρωτόκολλο, που θέλει όρθιο μόνο το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, πολύ περισσότερο όταν αυτό είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου, που δεν προβλεπόταν, βρήκε τελικά καρέκλα και κάθισε, αλλά λίγη ώρα αργότερα σηκώθηκε και μαζί με την Α. Μπούζα στάθηκαν όρθιες δίπλα στον περιφερειάρχη, αδιαφορώντας επίσης για το πρωτόκολλο και τους (ημι)επισήμους που βρίσκονταν από πίσω και διαμαρτύρονταν. Και αυτοί ήταν προσκείμενοι στο δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οπότε... έδεσε το γλυκό της πολιτικής αντιπαράθεσης σαν ξεκατίνιασμα.

Ολα αυτά τα κωμικοτραγικά έγιναν σε μια εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής, σεβασμού και αναγνώρισης των προγόνων μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, δίπλα στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα του τόπου.

Σκέφτηκα αρκετά και προβληματίστηκα για το αν έπρεπε να ασχοληθώ με αυτά τα κωμικοτραγικά. Επειδή, όμως, μέρος της καθημερινής μας πραγματικότητας είναι κι αυτά, έχουμε χρέος να μην τα αποσωπούμε, όταν δεν ντρέπονται οι πρωταγωνιστές τους...

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 13:40

NEWSLETTER