Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 08:43

Επτά ώρες χωρίς ρεύμα από κάποιον ανεύθυνο!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Επτά ώρες χωρίς ρεύμα από κάποιον ανεύθυνο!

 

Με σημαντικά εμπόδια πραγματοποιήθηκε η σημερινή έκδοση της “Ε” και αυτό λόγω της επιεικώς ανεύθυνης στάσης του συνεργείου, που αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στην οδό Φαρών στην Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν των εργασιών κόπηκε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ, κάτι που φυσικά μόνο πρωτοφανές δεν είναι σε τέτοιες περιπτώσεις. Εως εδώ κάποιος -και σωστά- μπορεί να πει ανθρώπινο λάθος.

Τι μπορεί όμως να πει όταν μαθαίνει ότι ενώ έγινε αντιληπτή η βλάβη, μέλη του συνεργείου όχι μόνο δεν ειδοποίησαν, ως όφειλαν, τη ΔΕΗ, αλλά έκλεισαν την τομή και μαζί με αυτήν και το κομμένο καλώδιο;

Οταν λοιπόν τόσο οι εγκαταστάσεις της “Ε”, όσο και άλλη επιχείρηση και οικίες μείναμε χωρίς ρεύμα και απευθυνθήκαμε στη ΔΕΗ, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι μίας ακόμα απίστευτης αλλά και άκρως εξοργιστικής ιστορίας καθημερινής παράνοιας.

Ευτυχώς πάντως, σε αντίθεση με το συνεργείο των οπτικών ινών, το αντίστοιχο συνεργείο της ΔΕΗ αλλά και του εργολάβου, που αναλαμβάνει την επιδιόρθωση τέτοιων βλαβών στην περιοχή, επέδειξαν ιδιαιτέρως υπεύθυνη και σοβαρή στάση και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή και αέρας), αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονταν στην Πυλία την ώρα που ειδοποιήθηκαν, κατάφεραν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, επιτρέποντας έτσι την έκδοση της σημερινής “Ε”.

Η “Ε” όμως σήμερα δεν θα μπορούσε να εκδοθεί χωρίς τη σημαντική συνεισφορά και την άμεση προσαρμογή του προσωπικού της, που κατάφερε παρά την 7ωρη διακοπή (ναι καλά διαβάσατε, από τις 11:30 π.μ. έως τις 6:30 μ.μ.) να καλύψει το χαμένο χρονικό διάστημα.

Ολα τα παραπάνω παρουσιάζουν για μία ακόμα φορά μία πραγματικότητα. Και από μία... απερισκεψία μπορεί να διαταραχθούν καθημερινές λειτουργίες πολιτών και επιχειρήσεων και να προκληθούν ζημιές σε τεχνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Τώρα για όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία, που κάθε 2-3 μήνες και μία διαφορετική εταιρεία σκάβει τους ίδιους δρόμους για να περάσει τα δικά της δίκτυα, αφήνοντας πίσω της ενθύμιο και τα “μπαλώματά” της, δεν χρειάζεται εμείς να πούμε τίποτα. Ο δήμος όμως μήπως πρέπει κάποια στιγμή να παρέμβει και να οργανώσει αυτή την κατάσταση; Αλλά πού έγινε αυτό στην Ελλάδα, για να ζητάμε να γίνει και στην Καλαμάτα;

Δ.Πλ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 00:40

NEWSLETTER