Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 20:04

Με λογικές αδιαφορίας για το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει ελπίδα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Με λογικές αδιαφορίας για το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει ελπίδα

Ακόμα αναζητεί χώρους το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, προσωρινούς και μόνιμους, για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς και να επιτελέσει το έργο που του έχει ανατεθεί από την Πολιτεία.

Ενόψει της εργολαβίας των επισκευών του νεοκλασικού κτηρίου του, που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, επανέρχεται στην επικαιρότητα το κρίσιμο θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του. Οι λιμενικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να βρεθεί κατάλληλο μέρος για να λειτουργήσουν ως υπηρεσία, ενώ τονίζουν πως δεν είναι μόνο η προσωρινή μεταστέγαση κάποιων υπηρεσιών, αλλά και η ανάγκη μετεγκατάστασής τους σε ένα σύγχρονο λιμενικό κατάστημα.

Οταν ολόκληρος υπουργός Ναυτιλίας που ήρθε στην Καλαμάτα, δεν κατάφερε να δώσει λύση για τη στέγαση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας στο Κτήριο Λιμενεργατών, δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία. Ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε έρθει στην Καλαμάτα στις 26 Απριλίου πέρυσι και στην ημερίδα για το νέο θεσμικό πλαίσιο των λιμανιών της χώρας, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, είχε ζητήσει να στεγαστεί στο Κτήριο Λιμενεργατών το Λιμεναρχείο, προτρέποντας αυτό να γίνει με λογική και συνεννόηση. Οι λιμενεργάτες τότε είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους και ο εκπρόσωπός τους είχε υποστηρίξει στον υπουργό ότι τα 100 τ.μ. που τους αφήνουν στο κτήριο, δεν επαρκούν για το σωματείο τους. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, που είχαν αντιδράσει στην αρνητική στάση των λιμενεργατών. Μάλιστα, ο υπουργός στην ομιλία του είχε παρατηρήσει ότι αυτός που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο Καλαμάτας δεν μπορεί να βλέπει αυτή την εικόνα και είχε σημειώσει πως “είναι μια παραφωνία μέσα στην ομορφιά που υπάρχει στην πόλη”.

Τελικά για την παραφωνία δεν δόθηκε καμία λύση. Και αναρωτιέται κανείς: Η εικόνα ντροπής του Λιμεναρχείου δεν ενοχλεί, ούτε ευαισθητοποιεί; Το Λιμεναρχείο δεν είναι δημόσια υπηρεσία; Δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν νοιάζεται για τον πολίτη, για την εικόνα του λιμανιού και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Μήπως είναι κανένας κερδοσκοπικός οργανισμός και μπορεί να νοικιάσει κάποιο άλλο οίκημα; Το κτήριο ανήκει στους λιμενεργάτες αποκλειστικά και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα επ’ αυτού; Δεν γίνεται να μείνει χώρος στο κτήριο για τους λιμενεργάτες, αλλά και να εξυπηρετήσει και τη λειτουργία του Λιμεναρχείου;

Με λογικές ιδιοκτησίας και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, καθώς και αδιαφορίας για το δημόσιο συμφέρον, δεν υπάρχει ελπίδα για κανονικότητα στον τόπο μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 17:57

NEWSLETTER