Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 19:32

Το ΕΣΠΑ ως προεκλογικό εργαλείο των αιρετών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το ΕΣΠΑ ως προεκλογικό εργαλείο των αιρετών

 

 

Το success story της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη” ήταν ο τίτλος διαφημιστικής καταχώρισης σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα αυτή την Κυριακή.

Φίλος από τη Βέροια, που καμία σχέση δεν έχει με την Πελοπόννησο και συνεπώς δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ασκεί κριτική σε υποψηφίους της περιοχής μας ενόψει εκλογών, βλέποντας τη συγκεκριμένη καταχώριση έκανε το ακόλουθο σχόλιο: “Χάζευα ένα ωραίο αφιέρωμα στη Βέροια σε κυριακάτικη εφημερίδα και το μάτι μου έπεσε στη διαφήμιση από κάτω. Καταχώριση με κρατικά λεφτά, σε άλλο επίπεδο. Το τερμάτισε ο τύπος. Αλήθεια, ποιο ελεγκτικό συνέδριο εγκρίνει τέτοια δαπάνη;”.

Το γεγονός ότι πρόκειται όχι απλώς για μία διαφήμιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως φορέα και του προγράμματος της “Μυθικής Πελοποννήσου”, αλλά παράλληλα και για προσωπική διαφήμιση του περιφερειάρχη ενόψει των εκλογών του Μαΐου, είναι πασιφανές. Κι όμως είναι δυνατόν οι αιρετοί να βρίσκουν διάφορα νομότυπα παραθυράκια για να προχωρούν σε τέτοιου τύπου δημοσιεύσεις παρακάμπτοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μοιράζοντας χρήμα με το τσουβάλι όπου και όποτε θέλουν μέσω διαφόρων... αναπτυξιακών διαύλων!

Και φυσικά το σημαντικό ζήτημα που εγείρεται είναι όχι τόσο αν υφίσταται και πού το success story της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη, αλλά πώς είναι δυνατόν δημόσιοι φορείς να προχωρούν ανερυθρίαστα σε δημοσιεύματα καθαρά προεκλογικής φύσεως χρησιμοποιώντας ακόμα και το λογότυπο του ΕΣΠΑ!

Δυστυχώς το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα ακόμα σύμπτωμα συγκεκριμένων παθογενειών του συστήματος, που αν και καυχιέται ότι έχει δικλίδες ασφαλείας, ως διά μαγείας αφήνει διάφορα παραθυράκια κρατώντας ζωντανή στο χρόνο τη μεγάλη κουβέντα γύρω από το νόμιμο και το ηθικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 18:15

NEWSLETTER