Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:20

“Αποκαταστάθηκαν” οι χωματερές, τα σκουπίδια πού πάνε;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Στην επίθεση με ύβρεις που εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου -κι εκ νέου υποψήφιος- Πέτρος Τατούλης στον ανθυποψήφιό του για την Περιφέρεια δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, υπήρχαν αναφορές και για σοβαρά ζητήματα του τόπου μας.

Αναφορές με στόχο να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν το οποιοδήποτε έργο του κ. Νίκα στο δήμο, το οποίο προβάλλει και διαφημίζει ο ίδιος και οι υποστηρικτές του στους άλλους νομούς πλην Μεσσηνίας, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί και να πειστεί να ψηφίσει Νίκα.

Ιδιαίτερη αναφορά κι επίθεση εξαπέλυσε ο Π. Τατούλης στον Π. Νίκα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη Μαραθόλακκα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Θα αναμέναμε, ωστόσο, να γνωρίζει ότι η πατρίδα μας πληρώνει πρόστιμα για τον δικό του σκουπιδότοπο, που δεν έχει κλείσει με δική του ευθύνη, για την οποία μάλιστα έχει και δικαστική περιπέτεια. Και δεν έχει κλείσει όπως έχει γίνει για 72 άλλους σκουπιδότοπους στην Πελοπόννησο, που όχι μόνο έχουν καταργηθεί, αλλά έχουν ήδη αναπλαστεί και αποτελούν κόσμημα για τον τόπο μας”.

Ο κ. Τατούλης δεν λέει την αλήθεια, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας δεν ρίχνει σκουπίδια στον πρώην σκουπιδότοπο της Μαραθόλακκας. Αυτόν που αποκαταστάθηκε με την εργολαβία της Περιφέρειας, αλλά αυτό έγινε με τρόπο κακότεχνο και προβληματικό και μόνο κόσμημα δεν αποτελεί.

Για τη δικαστική περιπέτεια που λέει, αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων που έκανε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τον εργολάβο που έθαβε τα σκουπίδια στο δάσος της Φολόης. Και αν ο Π. Νίκας έχει δικαστική περιπέτεια για τα σκουπίδια, ο Π. Τατούλης ξεχνάει πως έχει καταδίκη 2 χρόνων με δικαστική απόφαση, μαζί με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, για τη φωτιά στον σκουπιδότοπο του “Αγίου Νικολάου” στην Πύλο, τον Ιούνιο του 2014.

Και αν η ελληνική Πολιτεία πληρώνει πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη Μαραθόλακκα, που δεν πληρώνει, για τα “Λιμενικά” της Μεσσήνης, τον “Αγιο Νικόλαο” της Πύλου και το “Αλιμάκι” στην Κυπαρισσία τι κάνει; Αλήθεια, οι σκουπιδότοποι στη Μεσσήνη και την Πύλο αποκαταστάθηκαν από την Περιφέρεια; Και στους δήμους που αποκαταστάθηκαν, πού πάνε τα σκουπίδια;

Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι αμείλικτη και διαψεύδει τον Π. Τατούλη. Γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει η πιο βρόμικη και τελευταία απ’ όλες τις Περιφέρειες της χώρας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Και το αφήγημα ότι η Περιφέρεια τα κάνει όλα καλά κι ευθύνονται μόνο οι δήμοι και ο ΦΟΔΣΑ δεν πείθει πλέον.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 16:02