Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 19:02

Να τοποθετηθούν σαφώς οι υποψήφιοι για τον δημόσιο χώρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αδοξο τέλος είχε το βράδυ της Κυριακής η συναυλία που διοργάνωσαν οι ιδιοκτήτες μπαρ στα Παπλωματάδικα, μετά από καταγγελία για ηχορύπανση και επέμβαση της Αστυνομίας

. Πρόκειται από τη μία για ένα ακόμα περιστατικό άρον-άρον διακοπής με τέτοιο τρόπο μίας δημόσιας εκδήλωσης με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και από την άλλη για μία εξέλιξη που φέρνει ξανά στην επιφάνεια το πολύ σημαντικό ζήτημα των χώρων, τους οποίους κάθε πόλη (πρέπει να) διαθέτει για τη διοργάνωση πάσης φύσεως ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τους πολίτες.

Αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, ιδίως το καλοκαίρι, η Αστυνομία καλείται για παράβαση των ωρών κοινής ησυχίας -άλλες φορές δικαιολογημένα και άλλες με... επιλεκτική ευαισθησία. Πέραν του ότι πρέπει κάθε περίπτωση να εξετάζεται ξεχωριστά, θα πρέπει όσοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους καταγγελίες να λαμβάνουν υπόψη τόσο τη φύση της εκδήλωσης, όσο και τη συχνότητα ανάλογων περιστατικών στην περιοχή τους. Διότι είναι άλλο να γίνεται ξέφρενο γλέντι 2-3 φορές κάθε εβδομάδα και να... αναγκάζονται οι περίοικοι να συμμετέχουν σε αυτό και άλλο 2-3 φορές το χρόνο.

Από την άλλη διανύουμε αυτές τις ημέρες την τελική ευθεία μίας προεκλογικής περιόδου, που θα αναδείξει νέο / νέα δήμαρχο στην πόλη, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και αυτή την πρόκληση. Τον σαφή καθορισμό των ζωνών, που θα μπορούν να διατίθενται για δραστηριότητες τέτοιου είδους. Πρόκειται φυσικά για ένα άκρως απαιτητικό ζήτημα, καθώς δεν μπορούν να αγνοηθούν δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια, όμως θα πρέπει πάση θυσία να καθοριστεί ρυθμιστικό πλαίσιο εντός των όσων προβλέπουν οι νόμοι αλλά και η λογική.

Με αφορμή λοιπόν ένα ακόμα περιστατικό σαν κι αυτό του Ιστορικού Κέντρου θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να χειριστούν ζητήματα χρήσης των δημοσίων χώρων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 18:06