Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 17:46

Οι μύθοι και η πραγματικότητα που ζουν οι Μεσσήνιοι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κοιτάζω τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και αναρωτιέμαι μήπως στη Μεσσηνία είμαστε παράξενοι, τοπικιστές και οπισθοδρομικοί.

Γιατί είμαστε ο μοναδικός νομός της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου ο Παναγιώτης Νίκας ξεπέρασε τον Πέτρο Τατούλη.

Και ψάχνομαι, μήπως τελικά νοιαζόμαστε μόνο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, για τα στενά συμφέροντά μας, και δεν βλέπουμε το καλό όλης της Περιφέρειας. Μήπως μόνο εμείς τελικά δεν έχουμε περιφερειακή συνείδηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαστε κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι; Μήπως μόνο εμείς δεν βλέπουμε το έργο που έχει κάνει η περιφερειακή αρχή στο νομό μας και τα θέλουμε όλα δικά μας; Μήπως μόνο εμείς ψηφίζουμε κομματικά, ενώ στους άλλους νομούς είναι ελεύθεροι, πέρα και πάνω από κομματικές εξαρτήσεις;

Γιατί σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις ευρωεκλογές κυριάρχησε η Ν.Δ., όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, καθώς δεν είμαστε ούτε Κρήτη ούτε Αχαΐα. Μάλιστα, στη Λακωνία η Ν.Δ. κατέγραψε πανελλαδικά τη μεγαλύτερη διαφορά σε ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ.

Πώς να εξηγηθεί λογικά, ότι μόνο εμείς “μαυρίσαμε” τον νυν περιφερειάρχη, τη στιγμή που σάρωσε στους άλλους νομούς; Και τοπικιστικά -αν εμείς στη Μεσσηνία λειτουργήσαμε κι έτσι- λειτούργησε και η Αρκαδία.

Μήπως η περιφερειακή αρχή έχει κάνει έργο στους άλλους νομούς της Περιφέρειας και έχει αδικήσει τη Μεσσηνία;

Για να αφήσουμε όμως την πλάκα και τα ρητορικά ερωτήματα, και να μιλήσουμε μόνο σοβαρά και με τη γλώσσα της αλήθειας, όσο είναι δυνατόν, είμαι σίγουρος ότι εμείς οι Μεσσήνιοι δεν λειτουργήσαμε τοπικιστικά, ούτε οπισθοδρομικά, ούτε "εκδικηθήκαμε" έναν Αρκά πολιτικό.

Πέρα από τη λογική δόση τοπικισμού -πράγμα που δικαιούμαστε-, για να έχουμε κι εμείς μια φορά έναν δικό μας περιφερειάρχη, ψηφίσαμε με κριτήριο τη ζωή μας: αυτό που βλέπουμε και βιώνουμε στον τόπο μας. Ψηφίσαμε έχοντας υπόψη μας ότι η περιφερειακή αρχή από το 2011 δεν παρέδωσε ούτε 1 χιλιόμετρο νέου δρόμου στη Μεσσηνία. Και γι' αυτόν που παρέδωσε -ημιτελή ακόμα- και που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2009, υπάρχει προσφυγή του πρώτου αναδόχου στα δικαστήρια, με την οποία ζητεί αποζημίωση 44 εκ. ευρώ... ενώ όλο το έργο μαζί με τις απαλλοτριώσεις δεν κόστισε ούτε τα μισά!

Κλείνοντας, καταγράφω απλώς από δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ένα από τα μεγάλα έργα-μύθους, τον Ιανουάριο του 2017: “Ανοιξε ο δρόμος για το μεγάλο όραμα της Περιφέρειας για τη Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας”...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 16:38