Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 17:41

Ελπίδα το 2010, λάθος το 2014, τέλος το 2019

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τις τελευταίες του ημέρες διανύει πλέον το καθεστώς Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την ήττα που υπέστη στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Ενα σύστημα, που το επιτελείο του είχε φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ άλλων να το παρουσιάζει ως... απόρθητο.

Για να στηθεί όμως καλά όλη αυτή η κατάσταση εφαρμόστηκε ένα απλό αλλά καλά μεθοδευμένο σχέδιο και δίκτυο “επικοινωνίας”, που ουσιαστικά αφού τρεφόταν από εκεί φρόντιζε να μετατρέπει την παραγόμενη ενέργεια σε... παλαμάκια, πλάθοντας την εικόνα ενός αχτύπητου συστήματος.

Σε όλο αυτό ήρθε το 2014 ένα από τα μεγαλύτερα αυτοδιοικητικά λάθη στην ιστορία κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλο από τη στήριξη Τατούλη από τη Νέα Δημοκρατία, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ερχόταν με φόρα. Λάθος πασιφανές, που κάποιοι -άγνωστο πώς και γιατί- φρόντισαν να κάνουν και που ουσιαστικά έδωσε αρκετούς πόντους τόσο στον απερχόμενο πλέον περιφερειάρχη, όσο και στην αλαζονεία των στελεχών του.

Χρειάστηκε να γίνουν αρκετά για να φθάσουμε στο 2019 και να διορθώσει η Νέα Δημοκρατία την γκάφα του 2014. Και η διόρθωση ήρθε με το “άδειασμα” του συγκεκριμένου συστήματος και την έστω και καθυστερημένη αποστασιοποίηση από όλα τα... μυθικά που λαμβάνουν χώρα στην Πελοπόννησο τα τελευταία 9 χρόνια.

Το κεφάλαιο “περιφερειάρχης Τατούλης” περνάει σιγά-σιγά στην Ιστορία, η οποία και θα τον κρίνει. Η ίδια η πραγματικότητα θα δείξει, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, εάν πραγματικά απευθύνεται στον “άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό των Πελοποννησίων”, όπως διατυμπάνιζε τις τελευταίες ημέρες και εάν θα ασκήσει χωρίς περιστροφές τον ρόλο τού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, εκεί δηλαδή που τον κατέταξαν οι 118.951 πολίτες, που ενέμειναν στην εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα; Μία περισσότερο συνετή και εντός των πλαισίων του νόμιμου και του ηθικού διοίκηση, που δεν θα τάξει να στείλει την Πελοπόννησο στο... Διάστημα, αλλά θα βάλει τις βάσεις για βασικά και αυτονόητα ζητήματα, που θα λειτουργήσουν ως θεμέλια για κάτι καλύτερο.

Το αν ο περιφερειάρχης Νίκας και το επιτελείο του θα μπορέσει να προχωρήσει προς μία τέτοια κατεύθυνση, θα το δούμε προσεχώς. Και όπως έγινε και το 2010 με την εγκατάσταση του απερχόμενου πλέον συστήματος, είναι σαφές ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και ότι όπως τα καλά θα επισημαίνονται, έτσι και ό,τι άλλο θα βγαίνει στη... σέντρα!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 17:08