Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:38

Να δοθεί τέλος στην παθογένεια υλοποίησης των δημοσίων έργων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να δοθεί τέλος στην παθογένεια υλοποίησης των δημοσίων έργων

 

Εχει πλάκα που κάποιοι σοκαρίστηκαν και έπεσαν από τα σύννεφα με την έκρηξη της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου και τα κωμικοτραγικά που διαδραματίστηκαν πριν την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Ολα αυτά τα χρόνια που καταγγέλλαμε την αλαζονική συμπεριφορά, την αυτοκρατορική λειτουργία, την προσβλητική αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων από την περιφερειακή αρχή, δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Λες και είχαμε προσωπικά και θέλαμε να καταστρέψουμε το ηγετικό δίδυμο της περιφερειακής αρχής. Ετσι μπορεί να θεωρούσαν, γι’ αυτό κι... εξεπλάγησαν. Κάλλιο αργά...

Να σταθούμε, πάντως, σ’ ένα από τα πρώτα θέματα που έθιξε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και να νιώσουμε δικαιωμένοι: Αυτό των προκλητικών παρατάσεων των έργων που εκτελούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ξεκάθαρη επισήμανση ενόχλησε την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, που απάντησε διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Να τονίσουμε πως η παθογένεια στην υλοποίηση των δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μεταξύ αυτών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο (του 2018) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε παρατάσεις σε 14 έργα της Μεσσηνίας, αρκετά από τα οποία είχαν προθεσμία λίγων μηνών και έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το 2016. Εργα που ολοκληρώθηκαν -αν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα- μετά από 2 χρόνια, ενώ δεν υπήρχαν ιδιαίτεροι λόγοι, που να δικαιολογούν τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ως λόγος της νέας παράτασης αναφέρονταν οι καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση ασφαλτικών εργασιών!

Το δυστύχημα είναι πως η Μεσσηνία έχασε πολύτιμο χρόνο και τη δυνατότητα να κάνει το 2017 και το 2018 άλλα τόσα έργα βελτίωσης και συντήρησης των προβληματικών της δρόμων. Χαρακτηριστική περίπτωση η βελτίωση - συντήρηση της 6ης επαρχιακής οδού, τμήμα Μεσσήνη - Μπούκα - Σπιτάλι - Πιλαλίστρα, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, με ανάδοχο την ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, με έκπτωση 55,47%. Το έργο είχε αρχική προθεσμία υλοποίησης 6 μήνες, μέχρι τις 16 Ιουνίου 2016 και πήρε παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η νέα περιφερειακή αρχή οφείλει να κάνει πράξη αυτά που τόνισε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Παν. Νίκας. Να δώσει τέλος στις προκλητικές παρατάσεις, στην παθογένεια της υλοποίησης των δημοσίων έργων στη Μεσσηνία, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 15:13