Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 18:04

Στο φουλ η μάχη των ψηφοδελτίων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο φουλ η μάχη των ψηφοδελτίων στη Μεσσηνία

Με την τελική ανακοίνωση χθες των σταυρών προτίμησης σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και δήμους της Μεσσηνίας κλείνει και τυπικά ο κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών και δειλά-δειλά προχωράμε προς τις εθνικές εκλογές.

Παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί από τον πρωθυπουργό, τα κομματικά επιτελεία δουλεύουν στο φουλ, ώστε να καταρτίσουν το συντομότερο δυνατό τα ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών την 7η Ιουλίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μοναδική σοβαρή εκκρεμότητα που προσεχώς θα κλείσει είναι η πιθανή υποψηφιότητα του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στη Μεσσηνία, με παράγοντα σε αυτή την εξίσωση τη δυναμική που διατηρεί στην περιοχή ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Περισσότερο πολύπλοκα είναι τα δεδομένα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου υπάρχει... συνωστισμός αρκετών επίδοξων υποψηφίων γένους αρσενικού. Αμετακίνητος θεωρείται φυσικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και μάλλον ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ από εκεί και πέρα “σφαγή” φαίνεται πως γίνεται για τις δύο θέσεις υποψηφίων που απομένουν μεταξύ Μίλτου Χρυσομάλλη, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Χρήστου Παναγόπουλου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Περικλή Μαντά, Δημήτρη Αναστασόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Στο πεδίο των γυναικών Παναγιώτα Ντίντα και Πιπίνα Κουμάντου θεωρούνται σίγουρες και το ψηφοδέλτιο θα κλείσει πιθανόν με τη Νατάσσα Κυριακοπούλου ή τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου, που όμως συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ από καιρό έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες των Μενέλαου Γερονικολού, Γιάννη Διονυσόπουλου και Παναγιώτη Αλευρά, ενώ από γυναίκες φαίνεται να προχωρούν η Βέρα Αποστολοπούλου - Καλκαβούρα, που ως υποψήφια ευρωβουλευτής σημείωσε αρκετά καλή επίδοση στη Μεσσηνία και πιθανόν ένα στέλεχος με σημαντικό πέρασμα από τα πρόσφατα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Αθηναίων.

Κινητικότητα υπάρχει και στην... ανερχόμενη δύναμη “Ελληνική Λύση”, με τους Σάκη Καραμπίνη, Στάθη Παπαδόπουλο και Θεοδώρα Βαρατάση να έχουν ήδη ανακοινώσει υποψηφιότητες μέσω Διαδικτύου, ενώ δεν αποκλείεται με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να είναι υποψήφιος και ο γνωστός επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Δημητρούλιας.

Οπως και να ‘χει σε λίγα 24ωρα θα τελειώσει η αγωνία των υποψηφίων για... υποψήφιοι, με τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των κομμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 15:38

NEWSLETTER