Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 22:09

Πώς θα αντιδράσουν οι “κομμένοι” της Ν.Δ. στη Μεσσηνία;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

 

Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αντίστροφη μέτρηση για την προσφυγή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Εξέλιξη προκαθορισμένη εδώ και λίγες εβδομάδες, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η οποία όμως αποτελούσε απαραίτητη συνθήκη για την ανακοίνωση των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Στην περίπτωση της Μεσσηνίας τα περισσότερα “ανοιχτά” ζητήματα έχουν γαλάζιο χρώμα. Οπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το σοβαρό ενδεχόμενο η Ν.Δ. να εξασφαλίσει 4 έδρες στη Μεσσηνία μετά την 7η Ιουλίου έχει ανοίξει την... όρεξη αρκετών, που πλασάρονται ως σίγουροι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Κι αυτό μεταξύ άλλων γιατί πριν την ανακοίνωση της ποσόστωσης φύλου στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, είχαν προφανώς υπάρξει δεσμεύσεις από την Πειραιώς προς κάποιους ότι θα είναι υποψήφιοι. Μόνο που ήταν περισσότεροι από τον προβλεπόμενο από τον νόμο αριθμό και πλέον κάποιοι θα μείνουν... επιεικώς πικραμένοι. Κάτι που ενδεχομένως δεν θα είχε γίνει αν από τα κεντρικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν μηδενίσει το κοντέρ των... υποχρεώσεων με την επιβολή της ποσόστωσης φύλου.

Αντιθέτως μέχρι και χθες ήταν αρκετοί περισσότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό οι επίδοξοι υποψήφιοι γένους αρσενικού. Ορισμένοι μάλιστα φροντίζουν ακόμα να διατυμπανίζουν ότι τα σενάρια περί μη υποψηφιότητάς τους τα διακινούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι. Η αγωνία τους φαίνεται πως θα κρατήσει λίγα ακόμα 24ωρα, οπότε και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του συνόλου του ψηφοδελτίου, που το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποτελείται από 4 άνδρες (Σαμαράς και Λαμπρόπουλος θεωρούνται “ακούνητοι”) και 3 γυναίκες (Κουμάντου και Ντίντα θεωρούνται επίσης “κλειδωμένες”).

Πέρα από τα 7 ονόματα του γαλάζιου ψηφοδελτίου πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αντίδραση των “κομμένων” και κυρίως αυτών που θα μάθουν από τα ΜΜΕ τη μη υποψηφιότητά τους, χωρίς παράλληλη αξιοποίησή τους σε κάποιο πόστο μετά από πιθανή επικράτηση του κόμματός τους στις εκλογές.