Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 16:47

Ενας σίγουρος και 3+1 “γαλάζιοι” παλεύουν στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενας σίγουρος και 3+1 “γαλάζιοι” παλεύουν στη Μεσσηνία

Εκλεισε χθες μετά από αρκετές αναβολές το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της χώρας φυσικά.

Ηταν προφανές πως θα υπήρχαν 4-5 άτομα που η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μόνο χαμόγελα δεν θα τους δημιουργούσε, καθώς ο αριθμός των μέχρι το βράδυ της Δευτέρας επίδοξων υποψηφίων ήταν αρκετά μεγαλύτερος από τον μέγιστο αριθμό των 4 θέσεων που υπήρχαν για τους άνδρες υποψηφίους.

Οσον αφορά την περίπτωση της Μεσσηνίας και με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιθανόν να εξασφαλίσει 4 από τις συνολικά 5 έδρες του νομού. Μοναδική δεδομένη έδρα είναι αυτή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκ της θέσεώς του δεν χρειάζεται σταυρό και συνεπώς έχει εκλεγεί ήδη από χθες. Συνεπώς και με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις ξεκίνησε ήδη η “μάχη” για τις επόμενες 3+1 θέσεις του γαλάζιου ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία. Τρεις, για όσους κατά τα φαινόμενα θα λάβουν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την 7η Ιουλίου. Συν μία, για όποιον/α ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένει λίγους μήνες ακόμα, μέχρι ο Αντώνης Σαμαράς να λάβει θέση επιτρόπου στην Κομισιόν. Ενδεχόμενο που συζητείται σοβαρά τα τελευταία 24ωρα και το οποίο μάλιστα, εφόσον επαληθευθεί, θα δώσει απευθείας στον πρώην πρωθυπουργό θέση αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνεπώς θεωρείται αρκετά πιθανό, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “παίζει” για 4 έδρες, να είναι τελικά 5 αυτοί που θα πανηγυρίζουν στη Μεσσηνία μετά τις κάλπες του Ιουλίου: οι 4 άμεσα εκλεγέντες και ο πρώτος επιλαχών, που θα περιμένει τη μεταπήδηση Σαμαρά στην Ευρώπη για να ορκιστεί βουλευτής στη θέση του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 15:24