Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 16:17

Ευκαιρία για ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευκαιρία για ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών

 

“Αλλαγή φρουράς” και στους 6 δήμους της Μεσσηνίας από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνουν οι νέες δημοτικές αρχές.

Με εξαίρεση τον Δημήτρη Γιαννημάρα, που έχει κατά το παρελθόν διατελέσει ξανά δήμαρχος στη Δυτική Μάνη, στους υπόλοιπους 5 δήμους τα ηνία αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα.

Και αυτό ενδεχομένως να αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει μία καλή αρχή σε επίπεδο διαδημοτικών συνεργασιών. Οι περισσότεροι, αν και νέοι δήμαρχοι, έχουν πορεία αρκετών ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση και συνεπώς θα πρέπει να έχουν ήδη σαφή εικόνα τόσο των διαχρονικών προβλημάτων, όσο και των αναγκών των δήμων τους. Πολλά εξ αυτών μάλιστα ενδεχομένως θα μπορούσαν να λυθούν και με διαδημοτικές συνεργασίες. Κάτι που κατά καιρούς έχει αναφερθεί, αλλά στην πράξη είναι ελάχιστα τα εφαρμοσμένα παραδείγματα.

Συγκοινωνία και καθαριότητα, ενδεικτικά, αποτελούν τομείς στους οποίους οι δήμοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε μία προγραμματική βάση, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη καλού κλίματος και επικοινωνίας ανάμεσα στις νέες δημοτικές αρχές μόνο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής μπορεί να αποβεί. Και σε αυτό σίγουρα βοηθάει το ότι και οι 6 νέοι δήμαρχοι ξεκινούν από το μηδέν την τρέχουσα θητεία τους.

Αυτή η διάσταση, όσο ρομαντική κι αν κρίνεται από ορισμένους, μπορεί να αποδώσει καρπούς - και σίγουρα είναι στο χέρι των δημάρχων να δώσουν τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 14:35

NEWSLETTER