Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 19:41

Καθημερινός Γολγοθάς για το ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καθημερινός Γολγοθάς για το ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία

 Η υγεία είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου και ένα από αυτά που κάθε πολίτης θέλει να νιώθει ότι η Πολιτεία φροντίζει να του διασφαλίζει.

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού και στη Μεσσηνία φαίνεται ότι το ΕΚΑΒ δουλεύει στα όριά του, όσον αφορά τουλάχιστον το στόλο των ασθενοφόρων.

Πληροφορίες που φθάνουν στα αυτιά μας το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο ουσιαστικά για παροπλισμό τουλάχιστον 3 ασθενοφόρων λόγω βλαβών, ενώ από τα υπόλοιπα διαθέσιμα δεν λείπουν τα περιστασιακά προβλήματα. Γιατροί μάλιστα, που καλούνται να διακομίσουν ασθενείς από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και από εκεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, συχνά εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καθώς παρατηρούνται προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού στην καμπίνα ασθενών, κάτι που είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο δυσκολεύει την κατάσταση, ιδίως μέσα στο καλοκαίρι.

Αγνωστο παραμένει ποιες είναι οι δυνατότητες και οι προθέσεις για παρεμβάσεις της διοίκησης του παραρτήματος Τρίπολης του ΕΚΑΒ, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η Μεσσηνία, που προφανώς έχει πλήρη γνώση της κατάστασης. Ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι, που ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται σημαντικά άρα και οι ανάγκες για παροχή ιατρικής βοήθειας, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτικό τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και ο στόλος των ασθενοφόρων να επαρκούν για να καλυφθούν τα παραπάνω. Και φυσικά όχι μόνο στη Μεσσηνία, καθώς πρέπει να καλύπτονται όλες οι κατά τόπους ανάγκες.

Και χωρίς καμία αμφιβολία, εκτός από τη σωματική ακεραιότητα των διακομιζόμενων ασθενών, ψηλά είναι και η ακεραιότητα του προσωπικού, που καθημερινά δίνει τη δική του μάχη να σώσει τις δικές μας ζωές.

Ας ελπίσουμε πολύ σύντομα να υπάρξουν οι απαραίτητες καλύψεις για να μπορεί το ΕΚΑΒ να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:35

NEWSLETTER