Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 21:31

Αλλη πολιτική για την αναβάθμιση των δρόμων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλλη πολιτική για την αναβάθμιση των δρόμων

Είναι αλήθεια ότι το ΕΣΠΑ δεν φθάνει όποια επαναπροσέγγιση και αναμόρφωσή του και αν γίνει το φθινόπωρο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στην αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης, για να γίνουν τα σημαντικά οδικά έργα που απαιτούνται στους νομούς της Περιφέρειας.

Ορθά πολιτικά ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ζήτησε γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άμεση αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, από τους αρμοδίους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κινούμενος στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Νίκας που γνωρίζει την τραγική κατάσταση, την εικόνα των βασικών δρόμων της Περιφέρειας, ορθά τονίζει ότι η αναβάθμιση του οδικού δικτύου είναι πρώτη προτεραιότητα και πρώτο ζήτημα για την τουριστική ανάπτυξη.

Και είναι τραγική η κατάσταση, γιατί η απερχόμενη περιφερειακή αρχή έμεινε στα μεγάλα και παχιά λόγια, στις υποσχέσεις του αέρα και στη Μεσσηνία, τουλάχιστον, ουσιαστικά δεν παρέδωσε από το 2011 ούτε ένα μέτρο καινούργιου δρόμου.

Να υπενθυμίσω ότι στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, στα τέλη Φεβρουαρίου 2018, στην Τρίπολη, στη συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων, όπως είχε επισημάνει ο ίδιος, στη συνεδρίαση για τις υποδομές, παρουσία του τέως υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είχε υποσχεθεί για μια ακόμα φορά ότι θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας οι δρόμοι Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι (άμεσα αυτό) και Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη.

Η υπόσχεση, ως συνήθως, δεν τηρήθηκε, όπως είχε γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Ο νέος περιφερειάρχης ορθά παρατηρεί πως “αν δεν διορθώσουμε κάποια σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το οδικό δίκτυο, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη” κι επεσήμανε: “Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της Καλαμάτας, όταν για να πάμε στην Κορώνη χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και είναι τα πράγματα πιο επικίνδυνα απ’ ό,τι να πάμε στην Κόρινθο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της Λακωνίας με τον ίδιο δρόμο προς τη Νεάπολη, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στην Αργολίδα με τον ίδιο δρόμο μέχρι το Πόρτο Χέλι”.

Ο κόσμος της Περιφέρειας περιμένει από τη νέα περιφερειακή αρχή άλλη πολιτική, άλλη φιλοσοφία στα σημαντικά οδικά έργα, με βάση τις επισημάνσεις του κ. Νίκα. Οχι κατασπατάληση των πόρων με κατάτμηση εργολαβιών, αλλά αξιοποίησή τους για να γίνουν τα πιο σημαντικά και τα πιο ωφέλιμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:17

NEWSLETTER