Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 23:35

Στα αυτονόητα μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και συνεργασίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στα αυτονόητα μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και συνεργασίες

 

Τα αυτονόητα είπε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στις χθεσινές δηλώσεις του στην “Ε” για το ΕΣΠΑ, για τη μη υπογραφή συμβάσεων για έργα - προεκλογικά ρουσφέτια και την ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Και πάνω σε αυτά τα αυτονόητα μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και συνεργασίες, οι απαραίτητες συνεννοήσεις και συναινέσεις με τις μειοψηφίες, για να γίνουν τα πιο σημαντικά έργα και να αναπτυχθούν δράσεις που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα ανακουφίσουν τον λαό και τον τόπο, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτική εμπάθεια.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι θεμιτές και οι κομματικές απόψεις - αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να ακυρωθούν. Ομως μπρος στο κοινό συμφέρον, στην προοπτική της ανάπτυξης, της βελτίωσης της ζωής των πολιτών και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον τόπο μας, μόνο λίγοι κακόβουλοι μπορεί να διαφωνήσουν.

Για την ανάγκη αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθούν εκατομμύρια ευρώ για την Περιφέρεια, για να γίνουν σημαντικά έργα υποδομών, η συμφωνία είναι απαραίτητη και αυτονόητη. Η συζήτηση και η συνεργασία θα οδηγήσει στα έργα που πρέπει να απενταχθούν και κυρίως σε κείνα που είναι κοντά στη μελετητική ωριμότητα, που δεν έχουν εκκρεμότητες και τα οποία θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση. Εργα που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος και τα οποία καθυστερούν εδώ και χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για τα έργα - προεκλογικά ρουσφέτια, με τις προγραμματικές συμβάσεις της απερχόμενης περιφερειακής αρχής. Ο νέος περιφερειάρχης ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός πως δεν θα υπογραφούν συμβάσεις και δεν θα δοθούν χρήματα, δεν θα υλοποιηθούν τα έργα αυτά που ενέκρινε κατά δεκάδες μετεκλογικά το απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν δεν είναι μεγάλα, σημαντικά και δεν υπηρετούν το στόχο της ανάπτυξης και της αύξησης του εισοδήματος και του πλούτου.

Δεν γίνεται να χρηματοδοτεί η Περιφέρεια αγροτικούς δρόμους κι επισκευές σε εκκλησίες, που είναι αρμοδιότητας των δήμων και των μητροπόλεων, τη στιγμή που αδυνατεί να υλοποιήσει τα δικά της έργα, να βελτιώσει και να κάνει ασφαλείς τους προβληματικούς κι επικίνδυνους, σήμερα, επαρχιακούς δρόμους.

Στην αλλαγή πολιτικής, σε μια άλλη αντίληψη διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειας οφείλουν να συμβάλουν οι μειοψηφίες και οι δήμοι. Η συναίνεση στα σημαντικά και στα απαραίτητα θα βελτιώσει τον τόπο και θα ωφελήσει τους πολίτες του.

 


NEWSLETTER