Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 16:33

Κοινό μέτωπο για τα μεγάλα ζητήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κοινό μέτωπο για τα μεγάλα ζητήματα

 

“Μέτωπο και των επτά δημάρχων της Ηλείας για την υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού προανήγγειλε ο Γιάννης Λυμπέρης κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του το βράδυ της Παρασκευής.

Οπως ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος Ηλιδας κατόπιν συμφωνίας όλων των νέων δημοτικών αρχών, που αναλαμβάνουν από την 1η Σεπτεμβρίου, αυτό θα είναι και το μοναδικό θέμα της πρώτης συνεδρίασης όλων των νέων δημοτικών συμβουλίων των επτά δήμων της Ηλείας”. Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτη” και μεταξύ άλλων κάνει για μία ακόμα φορά σαφή τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από κοινού σοβαρά ζητήματα υποδομών στον γειτονικό νομό. Και όπως προκύπτει από όσα ειπώθηκαν στην προαναφερθείσα ορκωμοσία, δεν αναφέρονται μόνο στο πολυσυζητημένο Πάτρα - Πύργος, αλλά στο σύνολο του έργου μέχρι την Τσακώνα.

Στα ίδια πρότυπα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και οι νέες δημοτικές αρχές στη Μεσσηνία προτάσσοντας τα σημαντικά και δρώντας συνεργατικά, ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο ισχυρό κοινό μέτωπο για τα βασικά οδικά έργα (Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, Ολυμπία Οδό), αλλά και για άλλα αναπτυξιακά ζητήματα (επέκταση αεροδρομίου κ.ά.)

Πάντως και κατά το πρόσφατο παρελθόν όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό πνεύμα σύμπνοιας για τα μεγάλα ζητήματα, σε αντίθεση με την αντίστοιχη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικά όμως για την περίπτωση της ολοκληρωμένης Ολυμπίας Οδού, που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τη Μεσσηνία με τη Δυτική Ελλάδα, καλό θα ήταν οι νεοεκλεγέντες τοπικοί φορείς να έλθουν σε επαφή και με τους ομολόγους τους στις άλλες περιοχές. Κι αυτό γιατί περισσότερες φωνές μπορούν ενωμένες να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Λίγα 24ωρα έμειναν για την τυπική ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, που θα πρέπει μετά την πρώτη μικρή περίοδο χάριτος, να ξεκινήσουν να δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 16:08

NEWSLETTER