Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 18:13

Μάλλον η Λευκή Νύχτα έκανε τον κύκλο της

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

 

Στην... ιστορία πέρασε η 7η Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα. Για το λάθος... timing της διοργάνωσης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τα έχουμε πει και παλιότερα.

Για μία σειρά από λόγους, που είτε εξηγούνται είτε όχι, η Λευκή Νύχτα το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με τη λήξη της θερινής περιόδου και ως έναυσμα για πολλούς να αφήσουν την παραλιακή ζώνη και να επιστρέψουν γύρω από την πλατεία.

Πέραν αυτού όμως, από ό,τι φαίνεται η Λευκή Νύχτα... κούρασε και αυτό συμπεραίνεται από τη διαχρονικά φθίνουσα πορεία που έχει στην Καλαμάτα. Είναι διαπιστωμένο από πολλούς ότι μετά τα δύο πρώτα χρόνια η διοργάνωση αυτή έχει πάρει την κατιούσα. Τα πρώτα χρόνια η εικόνα της πόλης και ο βαθμός συμμετοχής του κοινού αλλά και των επιχειρήσεων σε επίπεδο προσφορών είχαν μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τι ακολούθησε. Την αντίστοιχη φετινή εικόνα επιβεβαιώνουν και αρκετοί, που επέλεξαν το βράδυ του Σαββάτου να κάνουν τη βραδινή τους βόλτα στην πόλη.

Ισως να έχει έρθει πλέον η ώρα η νέα δημοτική αρχή μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο να επαναπροσδιορίσουν τις μαζικές εκδηλώσεις (Λευκή, Κόκκινη, Γαλάζια Νύχτα, καρναβάλι κ.ά.) σε μία προσπάθεια να ζεστάνουν ξανά το ενδιαφέρον του κοινού με τρόπο τέτοιο, που να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο με παράλληλη αύξηση του εμπορικού ενδιαφέροντος.

Αλλωστε καμία διοργάνωση αυτού του τύπου δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεται εσαεί, αλλά η πραγματική ουσία είναι να υπάρχουν διοργανώσεις που θα κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου, δίνοντας παράλληλα το πραγματικό στίγμα της πόλης προς τα έξω. Οταν όμως μία τέτοια διοργάνωση έχει να κάνει και με τα εμπορικά καταστήματα, τότε καλό θα είναι οι ίδιοι οι έμποροι να φροντίζουν να έχουν πραγματικές προσφορές και όχι απλώς να ξεστοκάρουν. Οι καταναλωτές αργά ή γρήγορα το αντιλαμβάνονται και τελικά αυτό αντανακλά και στην πορεία ολόκληρης της διοργάνωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 17:34