Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 15:16

Να κλείσει τελικά το στρατόπεδο ή όχι;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να κλείσει τελικά το στρατόπεδο ή όχι;

 

Τις τελευταίες του εβδομάδες φαίνεται ότι διανύει το στρατόπεδο της Καλαμάτας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν έχουν διαψευστεί, από τα τέλη του έτους στο χώρο θα λειτουργεί μόνο η μονάδα επιστράτευσης.

Αν όλο αυτό ισχύει, πρόκειται ουσιαστικά για υλοποίηση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης για κατάργηση κέντρων νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης των αμυντικών δομών της χώρας.

Πέρα από την πιθανή μελλοντική χρήση των εκτάσεων, που πρόκειται να ελευθερωθούν για τυχόν αναπτυξιακούς σκοπούς, σε πολιτικό επίπεδο, οι βουλευτές του νομού θα πρέπει να εκφράσουν δημόσια την άποψή τους.

Την αρχή φαίνεται να κάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος γνωστοποίησε πως θα ζητήσει άμεσα ενημέρωση στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας - και από εκεί και πέρα η λογική λέει πως θα παραμείνει σταθερός στην άποψη που είχε διατυπωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ο ίδιος υπήρξε κορυφαίο στέλεχος.

Το ερωτηματικό είναι η στάση των κυβερνητικών βουλευτών της Μεσσηνίας, οι οποίοι επί υπουργίας Καμμένου, όταν αποφασίστηκε η κατάργηση στρατοπέδων σε διάφορες περιοχές, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας, είχαν σηκώσει... επανάσταση, παραθέτοντας επιχειρήματα για τα οποία θα έπρεπε το 9ο Σύνταγμα Πεζικού να διατηρηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Προς το παρόν πάντως από τους νέους αιρετούς, ο μοναδικός που έχει εκφράσει δημοσίως ξεκάθαρη άποψη περί “της ανάγκης διατήρησης της λειτουργίας του στρατοπέδου για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο” είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος - θέση που πάντως διαφέρει σε κάποιο βαθμό από την απάντηση που είχε δώσει σε σχετικό ερώτημα της “Ε” κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους αιρετούς ξεκάθαρες απόψεις για την τύχη που θεωρούν ότι θα πρέπει να έχει ο χώρος στον οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 14:19

NEWSLETTER