Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 14:26

Συζήτηση για τη Ναυαρίνου όχι μόνο κάθε Μάιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Νέα μορφή θα επιχειρήσει να δώσει σε ένα τμήμα της οδού Ναυαρίνου ο Δήμος Καλαμάτας, μετά την ένταξη της α’ φάσης ανάπλασης στο ΕΣΠΑ. Μονοδρόμηση με κατεύθυνση από Δύση προς Ανατολή στο τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα, επίστρωση με κυβόλιθους, βελτίωση του πράσινου και του φωτισμού, καθώς και παρεμβάσεις σε καθέτους σε αυτό το τμήμα δρόμους περιλαμβάνει το… ορεκτικό της νέας εποχής της παραλιακής λεωφόρου της Καλαμάτας.

Εργα που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για να δούμε πώς πραγματικά θα επιδράσουν στη θερινή κυρίως καθημερινότητα της περιοχής, αλλά και γιατί θα λειτουργήσουν ως προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στις επόμενες φάσεις ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το θέμα της Ναυαρίνου είναι μεγάλο, και μέχρι να φτάσουμε σε κάποια χρόνια σε μία εντελώς διαφορετική μορφή και λογική στην Παραλία, η πόλη θα πρέπει χρόνο με το χρόνο να συζητάει για μια περιοχή η οποία αποτελεί ίσως το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι πολλών άλλων στη χώρα. Και η συζήτηση αυτή, όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, θα πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά τη λήξη κάθε καλοκαιρινής σεζόν, με το βλέμμα στην επόμενη. Με γνώμονα από τη μία τα καταγεγραμμένα από πολίτες και επαγγελματίες προβλήματα και αρρυθμίες και από την άλλη με το μυαλό σε μια αναπτυξιακή λογική, ώστε κάθε νέο μέτρο να… πατάει σε όσα τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να εφαρμόσει βήμα βήμα στην περιοχή.

Αυτό απαιτεί όμως καθαρές κουβέντες και παράθεση συγκεκριμένων επιχειρημάτων από όλες τις παρατάξεις, με όσο το δυνατόν λιγότερη θεωρία, η οποία τελικά, όπως έχει αποδειχθεί, αποπροσανατολίζει την πραγματική κουβέντα.

Αναμένουμε λοιπόν την έναρξη της συζήτησης γύρω από το πολυδιάστατο αυτό θέμα - που πτυχές του είναι μεταξύ άλλων ο τρόπος κυκλοφορίας και οι εναλλακτικές λύσεις, οι περιφερειακές θέσεις στάθμευσης, η συγκοινωνία, η βελτίωση της λειτουργικότητας με στόχο την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών, αλλά και η λειτουργία των πάσης φύσεως καταστημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 13:35