Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 14:30

Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα στην τουριστική προβολή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Με θετικά σχόλια έγινε το προηγούμενο διάστημα δεκτή η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου να ορίσει αντιδήμαρχο Τουρισμού, καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση δείχνει και τη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής να είναι πιο εξωστρεφής σε αυτό τον τομέα.

Τη θέση αυτή μάλιστα ανέλαβε η Ελένη Αλειφέρη με εμπειρία αρκετών χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με σκοπό την προβολή της περιοχής ταξίδεψαν μάλιστα προ ημερών στην Κίνα ο Μανώλης Μάκαρης εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και ο Παύλος Κρανιώτης ως αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Μία κίνηση πιθανόν με τον συμβολισμό της διάθεσης συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με την επιχειρηματική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση της περιοχής διεθνώς.

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης και της συμμετοχής τους στην “Κοινή Συνδιάσκεψη των Πόλεων της Οικονομικής Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού” κρίθηκαν “επωφελή”. Εδώ που τα λέμε και αρνητικά να κρίνονταν, δύσκολα κάτι τέτοιο θα γινόταν γνωστό στη χθεσινή απολογιστική συνέντευξη.

Προφανώς και κάθε εκπροσώπηση της πόλης σε διεθνές επίπεδο μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου πλάνου και στοχευμένων δράσεων, που έχουν ως βάση όχι μόνο ιδέες από την εκάστοτε δημοτική αρχή, αλλά θα αποτελούν σύνθεση απόψεων από το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλες δυνάμεις της περιοχής. Πάντα όμως με συγκεκριμένους στόχους και πιθανά μετρήσιμα αποτελέσματα, που σε τακτική βάση θα αξιολογούνται με σκοπό είτε τη συνέχιση της ίδιας στρατηγικής, είτε την επιλογή καταλληλότερης.

Ο ανταγωνισμός στην τουριστική αγορά είναι μεγάλος εντός και εκτός συνόρων και δεν υπάρχουν περιθώρια απλώς για γενικόλογες διαπιστώσεις και ευχολόγια. Οι νέες δημοτικές αρχές σε όλη τη Μεσσηνία έχουν την ευκαιρία να κάνουν σε αυτό τον νευραλγικό τομέα μία πιο αισιόδοξη αρχή. Ξεκινώντας από μία δυναμική προσπάθεια να οργανώσουν όσο πιο καλά μπορούν τον τόπο σε επίπεδο υποδομών, ώστε να μπορεί με αξιώσεις να υποδεχθεί τους τουρίστες, που προσδοκούν να προσελκύσουν μέσω των διαφόρων δράσεων.

Υ.Γ.: Ας αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος να διαφημίζεται η περιοχή στην... τοπική αγορά ή εκεί που γνωρίζουν ήδη καλά τη Μεσσηνία και ας φθάσει το μήνυμα σε περιοχές, που ίσως δεν ξέρουν να μας βρουν ούτε στο χάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 14:40
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δωρεάν παιδεία Για να... σωθούν τα προσχήματα »